Vijf tips voor een stressloze vakantie met vrienden

Vijf tips voor een stressloze vakantie met vrienden

Kies voor oude vrienden

Hoe beter je de mensen kent waarmee je op vakantie gaat, hoe minder snel je voor onaangename verrassingen komt te staan. Accepteer dat iedereen andere gewoontes heeft, zo zal je je minder snel irriteren.

https://giphy.com/embed/26FPB6L3VqGdDtyW4

Zoek een locatie met voldoende privacy

Opstaan met een slaapkop, ontbijten in je pyjama, in bikini slenteren naar het zwembad... Je privacy vervaagt wanneer je met een groep op vakantie bent. “Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben. Zo kan iedereen elkaars privacy respecteren en vermijd je gênante situaties”, legt Prades uit.

https://giphy.com/embed/ldylvRQgbm8yA

Laat het kind in je los

Plezier maken is dé sleutel voor een succesvolle vakantie met vrienden. Laat alles even los en probeer je verantwoordelijkheden te vergeten. Het voordeel van in groep  reizen is dat er telkens iemand anders bepaalde taken op zich kan nemen. Zorg wel dat er een beurtrol is, anders zullen de frustraties zich weer opstapelen.

https://giphy.com/embed/PjYfyarIEsNGM

Laat de leiders en volgers zichzelf zijn

Iedereen moet zich goed kunnen voelen in de groep en dat kan alleen als iedereen zich zelf is. Leiders zullen altijd leiders blijven. Ze moeten de kans krijgen om voorstellen te doen en initiatief te nemen, zonder dat ze de hele vakantie controleren. Anderen zijn dan weer volgers, die verantwoordelijk kunnen zijn voor andere taken en initiatieven. “Het is geen schande om de groep te verdelen om iedereen tevreden te houden”, adviseert Prades.

Verdeel de rekeningen eerlijk

Als er iets is waarover mensen ruzie maken, dan is het wel geld. “Zorg dat er duidelijke afspraken zijn. Maak een pot voor de inkopen, waaraan iedereen eerlijk bijdraagt. Alle andere uitgaven zijn voor je eigen rekening."

https://giphy.com/embed/f9RU9zhdcE61a

Foto Pixabay