Vijf tips voor een onvergetelijk weekend

Ben je op zoek naar leuke ideetjes voor het weekend? Hier zijn enkele tips.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

85 jaar Passendale

Nog t.e.m. 30/11

Wikimedia / Spotter2

Zonnebeke - Niets smaakt zo heerlijk als een stukje smeuïge kaas op geurend versgebakken brood. En daar dan een goed glas wijn bij… Mmmm, voor het water helemaal in onze mond komt, verwijzen we je naar een expo over een van onze beste Belgische kazen: Passendale. De ‘Oude Kaasmakerij' - de fabriek waar vroeger de kazen geproduceerd werden en die inmiddels werd omgevormd tot een museum - bestaat 85 jaar en je kan er kennismaken met oude objecten en machinerie, ongezien beeldmateriaal en een retro-cinema. Voor kinderen zijn er zelfs heuse ‘kaasworkshops' - als daar maar geen geurtje aan blijft plakken!

Yale 3D Magic & Fun

Nog t.e.m. 3/9

Foto Yale 3D World Magic and Fun

Oostende - Kinderen die niet onder de indruk zijn van 3D? Wij zijn er nog maar weinig tegengekomen. Rondlopen tussen levensgrote olifanten, op de foto met een dinosaurus, doen alsof je een menselijke kanonskogel bent... In Yale 3D Magic & Fun is interactief het codewoord: van 24 juni tot 3 september moét je luidop lachen, gekke bekken trekken en halsbrekende toeren uithalen. The place to be? Het Kursaal in Oostende!

M-idzomer for Kids

29/07

BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

Leuven - Later als ik groot ben, word ik... baas van het museum! Zo lang hoeft je kroost zelfs niet te wachten, want tijdens de speciale festivalnamiddag M-idzomer For Kids zwaaien zij de plak in Museum M. Het programma staat dit jaar volledig in het teken van de groentjes van Kapitein Winokio, want hij zingt de gezondste liedjes ter wereld! Zonder suiker, toch zoet. Kom mee genieten van blije preien, de rokken van artisjokken en de aria van rucola, zorgvuldig gemixt met de lekkerste muzieknoten.

Schatten zoeken in het STAM

Nog t.e.m. 31/08

BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Gent - Ruik jij wat ik ruik? In en rond het Gentse Stadsmuseum hangen deze zomer een paar vreemde geurtjes. Zijn het de oude boeken over de glorierijke geschiedenis van Gent? Is het gras op de mooie Bijlokesite misschien vers gemaaid? No way, Vlieg is gewoon op bezoek geweest in het STAM en verstopte er een schatkist met een reukje aan. Het enige wat je nodig hebt om die te vinden is een enthousiaste speurneus.

Halka – Le Groupe Acrobatique de Tanger

Nog t.e.m. 06/08

Foto ZvA

 Antwerpen - De vrolijke bende circusartiesten en muzikanten vermengt spectaculaire acrobatie, traditionele Berber-rituelen en livemuziek tot een totaalspektakel dat al op heel wat zomerfestivals het publiek in vervoering bracht. Check vooral de manier waarop de vrouwelijke personages in de show de veel talrijker groep heren om de vingers winden – een plezier om naar te kijken.