Vijf tips voor een magistraal weekend

Vijf tips voor een magistraal weekend

Gershwins Greatest Hits

15/12

Foto De Bijloke

Gent - Op het kruispunt van jazz en klassiek vind je George Gershwin. De Amerikaanse grootmeester verdiende zijn eerste strepen in Broadway-producties, maar ook binnen meer klassieke genres leverde hij later meesterlijke bijdragen. Anima Eterna Brugge stak begin maart Gershwins meest gevierde werk in een nieuw jasje. Om het jaar feestelijk af te sluiten spelen ze het memorabele programma nu nog één keer in de Gentse Bijloke: een zinderende avond in Great Gatsbystijl, in het teken van een groots componist.

debijloke.be

Ertebrekers

15/12

Foto Piet Stellamans

Ooigem - Ertebrekers is een Gentse band met zwart bloed (funk-, hiphop- en soulinvloeden zijn niet te ontkennen) die zich uitdrukt in het West-Vlaams. Dat doen ze niet om het u moeilijk te maken, wel omdat het zo mooi klinkt. Frontmannen zijn Flip Kowlier (bekend van zichzelf en ‘t Hof van Commerce), Peter Lesage (bekend van ‘t Hof van Commerce) en Jeffrey Bearelle (onterecht nog niet zo bekend). Met hun plaat bewijzen de Ertebrekers hun vakmanschap; de charmante verhalen zijn verpletterend alledaags, maar blazen iedereen omver.

www.wielsbeke.be

In Spite of Wishing and Wanting - Ultima Vez

15/12

Foto R.V.

Brussel - 1999. Een mijlpaal in het oeuvre van Wim Vandekeybus: de voorstelling In Spite of Wishing and Wanting. Voor het eerst gaat dans niet over de chemie tussen mannen en vrouwen, maar verbeeldt ze een oerverlangen in een wereld met enkel mannen. De kracht van de voorstelling ligt in het evenwicht tussen dans, theater en film: bezwerende dans vloeit over in monologen, die op hun beurt plaats maken voor een kortfilm van de hand van Vandekeybus. Ultima Vez herneemt nu de voorstelling, die wereldwijd insloeg als een bom, met een volledig nieuwe cast.

kvs.be

China Light ZOO

Nog t.e.m. 14/1

Foto Zoo van Antwerpen

Antwerpen - De Zoo van Antwerpen is altijd de moeite, maar tijdens de donkerste dagen kan je er ook terecht voor wat extra licht. Tijdens het jaarlijkse lichtfestival China Light ZOO komen Chinese lichtkunstenaars, die met het festival de hele wereld rondreizen, naar het dierenpark om ons te betoveren met hun lichtspektakel. Honderden prachtige lichtobjecten in de vorm van dieren en bloemen staan te blinken in het park. Je kan ze bewonderen tussen de dieren, met een hapje en een drankje in de hand. Een beetje licht kunnen we allemaal gebruiken.

zooantwerpen.be

Philippe Geubels

15/12

BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

Koersel - Philippe Geubels is een gevestigde waarde in de Vlaamse (én Nederlandse!) televisie- en comedy-wereld. Al tien jaar laat hij overal waar hij komt een sterke (zij het lichtjes nasale) indruk na, en speelt hij zijn shows steevast voor uitverkochte zalen. ‘Bedankt voor Alles' is geen compilatie van decennia droge humor maar bestaat volledig uit nieuw materiaal. Enfin, toch bijna volledig. Misschien haalt hij wel een klein beetje ouder materiaal vanonder het stof. Retro is in, nietwaar?

ccberingen.be