Vijf tips voor een fantastisch weekend

De werkweek zit er ongeveer op, het weekend lonkt. Hier zijn alvast enkele ideeën voor een leuke weekenduitstap.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

X-tract

13 & 14/10

Foto Phile Deprez

Brugge - Nieuwsgierig naar de next generation podiumtalent? Wij ook! In Brugge hebben ze een uiterst scherpe neus voor all things new, en dus presenteert KAAP dit weekend met X-tract een lading zeer uiteenlopende performers. Je ontdekt wat Yinka Kuitenbrouwer begreep gedurende haar onderzoek in de psychiatrie (Kan dus niet), je duikt in de poëtische woordenwereld van Dounia Mahammed (Waterwaswasser) en beleeft de hemelbestorming van Ferre Marnef en Louis Janssens (Galileo). En dat zijn maar enkele van de kersen op de taart, enfin, eigenlijk is X-tract een en al taart.

Jeneverfeesten Hasselt

14 & 15/10

Hasseltse Jeneverfeesten

Hasselt - Wat is het belangrijkste exportproduct van de sympathieke stad Hasselt? Jenever, natuurlijk! Geen wonder dat de stad dit weekend - hips - op zijn kop staat voor de jaarlijkse feesten die dit straffe goedje in de kijker zetten. Twee dagen lang borrelt Hasselt van muziek en straatanimatie, culinaire hoogstandjes, optochten en ander geks. Er is een kelnerwedloop én er is een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert. Jezus zou het eens moeten weten!

Rule of Three - Jan Martens

13/10

Studio Rios Zertuche

Gent - Jan Martens een 'jong aankomend talent' noemen is een belediging - de (jonge) man heeft zich in no time opgewerkt tot een internationaal erkende choreograaf van formaat. Zijn performances zijn direct, explosief en leesbaar - eender welk publiek kan zich in die power onderdompelen. In Rule of Three delen drie dansers het podium met een drummer, die hen opzweept tot uitputtende hoogten.

Michaël Borremans - Sixteen Dances

Nog t.e.m. 14 /10

BELGA PHOTO GIL COHEN MAGEN

Antwerpen - Dé tentoonstelling van het najaar, en haast u, want dit is het laatste weekend. Michaël Borremans wilde initieel zestien schilderijen tonen waarbij adolescenten een dansstijl beoefenden die nu niet meer gekend is, maar gaandeweg veranderde het opzet van dit werk. En dat is niet erg, want schilderen is ook een vorm van dansen, toch? Borremans werkte rond drie thema's: afschuw en onschuld in de gedaante van kinderen, atletische, zwarte mannen en personages in nauwaansluitende stoffen.

Omar Souleyman

13/10

Foto Omar

Leuven - Op Pukkelpop kreeg Omar Souleyman heel Kiewit aan het dansen met zijn opzwepende mix van elektronica en Arabische muziek. Fans zakken dit weekend af naar Leuven om te zien hoe hij zijn nieuwe album To Syria, With Love voorstelt. De voormalige bruiloftszanger - want dat is hoe Souleyman zijn carrière begon - brengt een ode aan zijn geboorteland Syrië, en het hoeft niet te verwonderen dat zo'n muzikaal eerbetoon gepaard gaat met het nodige hartzeer. Mis je kans niet om dit wereldwijde dance-fenomeen aan het werk te zien!