Vijf tips voor een druk weekend

Vijf tips voor een druk weekend

Maker Faire

3/5 - 5/5

De oude Gentse Meubelfabriek is dit weekend het decor van Belgiës allereerste Maker Faire: een geflipte doe-het-zelfkermis vol workshops, lezingen, doldwaze uitvindingen en een streepje comedy. Allerlei makers komen over hun passie vertellen en hun werk laten zien, en bovendien mag je zelf ook met 3D-printers en andere snufjes spelen. De kleinsten wagen zich intussen aan ijzersmeden of programmeren, en Henk Rijckaert (tevens zelf maker én organisator van het hele gebeuren) en Lieven Scheire zorgen voor een grappige noot tijdens een comedy night.

makerfairegent.be

Irisfeest

nog t.e.m. 5/5

Het Brusselse Irisfeest mag dit jaar twee verjaardagen vieren: de tram wordt 150 jaar en het Brussels Gewest zelf wordt er 30. Redenen genoeg voor een feestje, en dus kan je nog tot zondag in de hoofstad terecht voor heel wat leuks. Op vrijdag is er een Electro Night, op zaterdag een heleboel concerten met uitsluitend Belgische artiesten en het unieke Europees Kampioenschap voor de beste trambestuurder (al eens een wedstrijdje trambowling gezien?) en op zondag verzamelen de beste straatartiesten zich in het Warandepark voor Feest in het Park.

Foto visit.brussels - Eric Danhier

irisfeest.brussels

drukdrukdruk

4/5 - 5/5

Tijdens drukdrukdruk gooien grafiekfans in heel België hun deuren open om je hun werk(plek) te tonen en hun passie met je te delen. Je kan je verwachten aan prachtige prints, fascinerende persen en inspirerende technieken. Gluur binnen in ateliers, laat je inlijven in de magie van houtsnedes, leer zeefdrukken of lasercutten en bewonder de prentencollectie van Bruegel in Museum Plantin-Moretus: het wordt zonder twijfel een druk weekend.

Foto Michiel Devijver

kunstwerkt.be

NCHTWNKL

3/5

Met NCHTWNKL roept AB een gloednieuw feestconcept in het leven: clubavonden met de scherpste liveacts van het moment én de meest opmerkelijke dj's in de Brusselse scene. Tijdens deze eerste editie is het podium aan de Belgisch-Boliviaanse Susobrino, met zijn combinatie van electro en Zuid-Amerikaanse percussiemuziek, en het Franse duo Nikitch & Kuna Maze, twee klassieke muzikanten die al snel hun weg vonden naar jazz en elektronische muziek. Dj LeFtO maakt het feest compleet.

abconcerts.be

Le Corbusier. Linkeroever - Chandigarh

nog t.e.m. 18/8

 Wat heeft de Antwerpse Linkeroever te maken met de Indiase stad Chandigarh? Eén ding: Le Corbusier. Die bekende architect maakte namelijk in 1933 plannen voor Linkeroever: het zou een modelstad worden, met veel groen en vrijheid. Die plannen moesten helaas opgeborgen worden, maar twintig jaar later gaf Le Corbusier ze wel een tweede leven, wanneer hij een nieuwe stad tekent voor India: Chandigarh, intussen een bruisende grootstad met meer dan een miljoen inwoners. In het MAS (gratis te bezoeken met een museumpas)  ontdek je het verband tussen de twee steden, en zie je de plannen van de architect tot leven komen.

Foto Bärbel Högner

mas.be