Vijf tips voor een cultureel weekend

Vijf tips voor een cultureel weekend

Klassiek: Ars Musica

nog t.e.m. 2/12

Brussel - Festival Ars Musica stelt een stand van zaken op van de hedendaagse klassieke muziek. Op 20 locaties in Brussel ontdek je bijna 70 concerten, allemaal even ongehoord. Want Ars Musica focust op muziek in originele vormen en spectaculaire settings. Er is bijvoorbeeld Sonic Waters van Michel Redolfi: dobber rond in een zwembad en luister onder water naar de mooiste klanken - badmuts niet vergeten! Of kruip dicht bij elkaar voor de gefluisterde opera van David Lang, ongetwijfeld de intiemste luisterervaring van het festival. In het kort: Ars Musica is er voor liefhebbers van klassieke muziek die allesbehalve klassiek is.

Ars Musica ©Francois-Domahidy

arsmusica.be

Expo: Bozar Night

10/11

Brussel - BOZAR opent dit weekend haar deuren voor nachtelijke bezoekers. Slenter door de tentoonstellingen: de vleselijkheid van Theodoor van Loon, het minimalisme van Romeo Castellucci en de transformatie van Europa door de ogen van Gustav Klimt zijn nog indrukwekkender na zonsondergang. De prachtige kunstwerken vormen trouwens ook de perfecte achtergrond voor de bedwelmende techno, avontuurlijke house en vloeiende ambient klanken die de hele nacht door de speakers schallen. Kijk, luister en dans, en laat je meevoeren door wat de nacht je brengt.

Foto Bozar (c) Belvedere Vienna

bozar.be

Festival: Urban Art Festival

10/11 – 11/11

Antwerpen - Deurne is dit weekend de hoofdstad van de urban arts. Het programma van het Urban Art festival zit bomvol breakdance, hip hop, house dance, vlogs, comedy, dj-kunsten en film. Op zaterdag nemen internationale crews het tegen elkaar op in spannende battles, op zondag laat je je even hard verbazen door indrukwekkende voorstellingen in alle disciplines. Strek zeker ook zelf de benen tijdens een van de dansworkshops, of doe koopjes in de urban shop en smul van urban food. Hippe jongeren - én wie jong is van geest - weten waarheen dit weekend!

Urban festival Deurne (c) J-M Schneider

ccdeurne.be

Theather: De onzichtbare man

10/11

Oostende - Het Amsterdamse gezelschap Orkater brengt met De onzichtbare man het verhaal van de bijzondere ontmoeting tussen een Nederlandse kunstenaar en een ongrijpbare vluchteling. Beeldend kunstenaar Michiel Voet stootte in zijn atelier op de Algerijnse Karim Ramtani en ontwikkelde snel een fascinatie voor het leven van de vreemdeling. In de voorstelling vertellen beiden, elk vanuit hun eigen perspectief, over hun ontmoeting en de vriendschap die daaruit groeide, en over het kunstproject waarin ze samen terecht kwamen.

Foto Orkater

kaap.be

Expo: Parcum

nog t.e.m. 9/2

Leuven - In Leuven opent PARCUM dit weekend opnieuw de deuren met een nieuwe tentoonstelling. Religie. Helend. Verdelend. toont religie als oorzaak van zowel verzoening als oorlog. Bovendien wordt op zondag 11 november ook de gloednieuwe Vredesbeiaard (een exacte replica van de oorspronkelijke beiaard van de abdij) in dienst genomen: niet minder dan 40 klokken zullen weerklinken vanuit de abdijtoren. Nog niet overtuigd van een bezoekje aan Leuven? Dan zal het prachtige domein rond de oude Abdij van Park je ongetwijfeld over de streep trekken.

Foto PARCUM Abdij van park

parcum.be