Vijf tips voor een buitengewoon weekend

Vijf tips voor een buitengewoon weekend

West Side Story

1/12 - 2/12

Antwerpen - Een avondje bioscoop is altijd gezellig, maar soms mag dat iets meer zijn. De meerwaardezoekers onder de filmliefhebbers moeten dit weekend naar Antwerpen voor een cinematografisch meesterwerk, een legendarische cinemazaal en een symfonisch orkest - een betere combinatie bestaat niet. Het Antwerp Symphonic Orchestra voorziet dit weekend West Side Story, de New Yorkse versie van Romeo en Julia, van een live soundtrack. Het hele gebeuren vindt ook nog eens plaats in de majestueuze en nostalgische cinemazaal van de Roma: als totaalervaring kan dat tellen.

Foto De Roma

deroma.be

De tuin van de Walvis

vanaf 1/12

Mechelen - Er was eens een walvis die graag een tuin op zijn rug wilde, met een bank - de fontein had hij al. Dus vroeg hij aan de sprinkhaan om de tuin naar hem toe te brengen, midden in de oceaan. De tuin van de walvis, gebaseerd op het prachtige verhaal van meesterverteller Toon Tellegen, gaat over ons consumptiegedrag, over steeds meer willen en daar dan toch niet gelukkiger van worden. De poppenvoorstelling, van de hand van Beeldsmederij DE MAAN en met de stemmen van onder andere Tom Van Dijck en Stefaan Degand, gaat morgen in première in Mechelen en daarna op tournee.

Foto Diego Franssens

demaan.be

China Light ZOO

nog tot 13/1

Antwerpen - Terwijl de dagen donkerder worden, wordt de Zoo van Antwerpen overspoeld door schitterend licht. Tijdens het lichtfestival China Light ZOO vertellen indrukwekkende Chinese lichtobjecten het mythische verhaal van de Lotusprinses en haar lief.  Kuier rond tussen de prachtige kunstwerken die door het park verspreid zijn, en spot meteen ook je lievelingsdieren. Achteraf warm je je handen bij een vuurkorf en proef je van Chinese thee en wantansoep - of van smoutebollen en jenever, als je het liever bij de traditionele winterhapjes houdt.

Foto Zoo Antwerpen

zooantwerpen.be

Nils Frahm

2/12

Kortrijk krijgt hoog bezoek dit weekend. Nils Frahm verlaat zijn Funkhaus-studio in Berlijn en komt naar ons land met zijn eigenzinnige combinatie van klassieke en hedendaagse piano. Hij kruipt helemaal alleen op het podium, maar laat zich wel bijstaan door een reeks piano's, synthesizers en looppedalen: het resultaat is niet minder indrukwekkend. Frahm bracht eerder dit jaar alweer zijn zevende album uit, en komt nu dus voor het eerst naar Kortrijk voor een ongetwijfeld onmisbare liveshow.

Foto Wilde Westen

wildewesten.be

Stijn Meuris - Tirade 3: in blind vertrouwen

1/12

Stijn Meuris steekt nog eens een Tirade af: na Tirade 1 en Tirade 2 is er immers alweer zoveel veranderd in het politieke landschap van Vlaanderen dat hij kan blijven razen. In deze derde voorstelling overloopt Meuris trouwens niet alleen het afgelopen politieke jaar: hij checkt en passant ook even of de burger er nog een beetje zin in heeft. Desondanks hoef je niet bang te zijn voor al te veel cynisme en verbittering: er valt gelukkig ook nog heel wat te lachen. Morgen in Zoersel, daarna nog zowat overal in Vlaanderen.

Foto Wikipedia

zoersel.be