Vijf tips voor een acrobatisch weekend

Vijf tips voor een acrobatisch weekend

Happening 20 jaar S.M.A.K.

18/5 - 19/5

Het S.M.A.K. in Gent blaast twintig kaarsjes uit, en dat wordt dit weekend feestelijk gevierd. Kunstenaars, muzikanten, dichters, dansers en schrijvers komen samen en denken tussen de collectie na over het museum van morgen. Dwaal door het museum en ontdek in alle hoeken bijzondere interventies: performance, muziek, dans, poëzie, video of zelfs meditatie, alles is mogelijk. Je kan bovendien ook aanschuiven voor een inspirerende workshop of film, en ook voor de allerkleinsten valt er heel wat te beleven.

David Hammons

smak.be

CIRKL

17/5 - 19/5

Dit weekend is de Leuvense Vaartkom het decor voor de gekste circustoeren: traditioneel in kleurrijke tenten of verrassend in het straatbeeld. Het Sluispark is het kloppende hart van het festival, maar ook de omliggende pleinen en gebouwen verwelkomen bijzondere artiesten uit binnen- en buitenland. Wat je mag verwachten? Drie artiesten die vastzitten in een gesloten doos, een bende parkouracrobaten die klautert langs gevels en daken, een waaghals die gehuld in bubbelplastiek van een stelling duikt en een zoon die zijn vader draagt.

cirklcircus.be

STORMloop

nog t.e.m. 26/5

Meer dan 250 kunstenaars droegen hun steentje bij aan STORMloop, een kunstenparcours in Herentals. Overal in de stad is kunst te vinden: op daken, in kerken, in tunnels, in uitgebrande panden en zelfs in de kelder van plaatselijk societykoppel Harry en Olga. Naast een expoparcours langs maar liefst 75 projecten kan je op het festival ook terecht voor concerten en feestjes op drie verschillende locaties, en de dansvoorstelling BISE van topchoreografe Min Hee Bervoets, die enkel tijdens STORMloop opgevoerd wordt.

stormloop2019.be

Vier verhalen en een dag

17/5

Introdans en Spinvis bundelen in AB hun krachten voor de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG, voor kinderen vanaf zes jaar. Het wordt een sprookje over toekomst en vrijheid waarin een meisje, Moira, een prijs wint en drie wensen mag doen. Ze wenst om in de toekomst te kunnen kijken: vervolgens ontrollen zich drie werelden, steeds verder in de toekomst, en Moira moet zich afvragen wat het betekent en wat het waard is om de toekomst te kennen. Spinvis en celliste Saartje Van Camp schreven het verhaal en de muziek, choreografen Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe namen de dans voor hun rekening: een magische combinatie.

abconcerts.be

Let's Sushi

18/5 - 19/5

Liefhebbers van Japanse lekkernijen zetten dit weekend best koers richting Limburg, want daar is de Japanse tuin van Hasselt de gepaste locatie voor sushifestival Let's Sushi. Je proeft er alle mogelijke soorten sushi, van nigiri tot temaki. Er zijn bovendien nog heel wat andere Aziatische lekkernijen om van te smullen, en je kan ook een workshop volgen om het sushirollen zelf in de vingers te krijgen. En dan is er nog het decor waarin  het gebeuren zich afspeelt: de prachtige Japanse Tuin in Hasselt, die zelfs zonder sushi een bezoekje meer dan waard is.

Foto Kris Van de Sande

visithasselt.be