Vijf tips om koude tenen te voorkomen

Vijf tips om koude tenen te voorkomen

liever dan zalig chillen onder een dekentje. Je frisse voeten niet opgewarmd krijgen, is dan een vervelend probleem. Daarom helpen deze vijf tips je om koude tenen te voorkomen.

Vanaf het moment dat je tenen veranderen in ijzige klompjes, is het om zeep. Dan krijg je ze niet meer opgewarmd. Gedaan met het gezellige netflixavondje. Dankzij deze vijf tips kan je deze hatelijke situatie vermijden.

Smeer in met vaseline

Smeer je tenen in met vaseline. Dit heeft een isolerend effect, waardoor je voeten het minder snel koud krijgen. Als je het goedje overdag gebruikt, zorg dan wel dat je grote sokken aanhebt. Zo kan het product zijn werk doen en geraken je mooie sneakers niet geruïneerd.

Koop 'toe warmers' 

Wie zegt dat teenverwarmers enkel in skibotten gebruikt worden? Koop een groot pak 'toe warmers' en leg ze in je pantoffels. Zo hebben je tenen het gloeiend heet wanneer je in de zetel kruipt. Heerlijk!

Masseer

Of beter gezegd: laat masseren. Een massage stimuleert de doorbloeding, waardoor de warmte naar je voeten vloeit. Vraag je lief dus om je tenen te masseren. Want ze hebben het écht koud.

Draag dikke sokken 

Investeer in een paar dikke wollen sokken. Een excuus voor een shoptripje én lekker warme voeten. Wat willen we nog meer?

Beweeg 

Sommigen zullen het misschien niet graag horen, maar de nodige portie beweging warmt je tenen op. Ga dus enkele kilometers joggen vooraleer je aan het tv-avondje begint. Je tenen zullen het in no time warm hebben.