Vijf tips om je huurhuis persoonlijker te maken

Vijf tips om je huurhuis persoonlijker te maken

1. Tapijten en kussens

Het lijkt misschien banaal, maar in werkelijkheid doen tapijten en kussens heel veel voor je interieur. Een leuk kleurtje en een grappige textuur zorgen meteen voor een gezellige uitstraling. En daar moet je echt geen fortuinen aan uitgeven. Ga bijvoorbeeld eens naar de kringloopwinkel en koop voor enkele euro's een lap stof. Met wat creativiteit - en eventueel hulp van iemand die handiger is dan jij - tover je zo een kussen tevoorschijn. Ook tapijten kan je in heel wat winkels voor relatief weinig geld op de kop tikken.

https://www.instagram.com/p/BuQtWuIhx6c/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Gordijnen

Dit komt vaak wat duurder uit, maar is de investering dubbel en dik waard. Zeker als je van plan bent om enkele jaren in dezelfde woning te blijven. Oude, stoffige gordijnen geven meteen een oubollige uitstraling en dat is niet waar je naar op zoek bent. Kies voor semi-transparante exemplaren in de woonkamer, zodat je je indien nodig wat kan afschermen van de buitenwereld, maar toch niet te veel licht tegenhoudt. In de slaapkamer kan je dan weer gaan voor fluwelen exemplaren: die geven een luxe, bijna hotelachtige uitstraling.

https://www.instagram.com/p/BrYF6kdF11n/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Planten

Planten zijn sowieso een goed idee. Ze brengen wat leven in de brouwerij en zorgen voor een betere luchtkwaliteit, wat zeker in steden goed van pas komt. Daarnaast is groen in je interieur goed voor je humeur. Planten zijn vooral een makkelijke, goedkope en leuke manier om wat kleur toe te voegen aan je - misschien sombere - woning. Let wel op wanneer je ze aanschaft: waar gaat je plant staan? Is ze giftig? Ook bloempotten doen veel. Je kan kiezen voor eenvoud en gewone terracotta potten kopen, of je helemaal uitleven bij de tweedehandswinkel.

https://www.instagram.com/p/BvhkNrKj_n6/?utm_source=ig_web_copy_link

4. Meubels en meubelbekleding

De kans is groot dat je al heel wat meubels hebt en niet echt je hele inboedel wil vervangen. Maar misschien is het wél leuk om die standaard Ikeakast te vervangen door een vintage exemplaar. Als je wat zoekt, kan je er voor weinig geld een op de kop tikken. Heb je geen budget voor nieuwe meubels, dan is het zelfs mooi om gewoon de meubelbekleding om te wisselen. Door de handvatten van je meubilair een update te geven, kan je meteen een nieuwe look creëren.

https://www.instagram.com/p/BvjgEqiniD3/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Licht

Misschien is dit wel een van de belangrijkste punten van dit hele relaas. Is het licht in je woning lelijk, dan zit je met een probleem. Zeker in de winter is er niets ongezelliger dan een kille TL-lamp. Vaak is het heel eenvoudig om gewoon een nieuwe lamp in de kroonluchter te draaien of om een nieuwe lampenkap op te hangen. Kies liefst voor een warm licht en verschillende lichtbronnen, die niet allemaal van bovenaf komen. Zo krijg je een knus resultaat.

https://www.instagram.com/p/BtwL9E2lMXh/?utm_source=ig_web_copy_link