Vijf tips om je hoofd koel te houden op het werk

Vijf tips om je hoofd koel te houden op het werk

1. Water, water en de rest komt later

Het voelt als een open deur in trappen, maar niets belangrijker dan voldoende drinken. Zorg ervoor dat je een fles water naast je hebt staan op je bureau, of wandel voldoende naar de drinkfonteintjes of de kraan voor een koele verfrissing. Water is voor de vissen, vind je? Wees creatief met H2O en druppel er wat verse citroendruppels in. Of om het helemaal af te maken: maak ijsblokjes met water en geperste citroenen. Heerlijk gezond en lekker fris in je glas!

2. Draag luchtige kleding

Wanneer de zon hevig schijnt, draag je best linnen of katoen. Dames kunnen kiezen voor een kleedje of rok, bij mannen ligt dat iets moeilijker. In sommige werkomgevingen kan een geklede short, maar kijk eerst of anderen zich ook aan dat kledingstuk wagen.

3. Zorg voor waterspray

Ga op zoek naar dingen die je kunnen verkoelen. Richt een (kleine) ventilator op je gezicht, of op je voeten als je sandalen draagt. Als je voeten het fris hebben, volgt de rest van je lijf normaal wel. Neem waterspray mee naar het werk, of voorzie natte doekjes die je voorhoofd wat verfrissing kunnen bieden.

4. Eet luchtig

Zorg ervoor dat je niet te zwaar eet. Kies voor en luchtig slaatje en eet als dessert een smoothie. Fruit en groenten zorgen ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft, en ze koelen ook af.

5. Hou een siësta

Ons land mag dan precies in een hittegolf zitten, we zijn heus niet het enige land waar het warm is. Kijk naar Spanje of Italië. Daar houden ze het hoofd koel met een siësta op het juiste moment. Als het dus echt te warm wordt om je te concentreren, stop je beter een uurtje voor een terrasje in de schaduw en werk je 's avonds gewoon een uurtje langer.