Vijf tips om een ochtendmens te worden

Vijf tips om een ochtendmens te worden

You snooze, you lose

Stop met snoozen! Als je terug in slaap valt nadat je wekker is gegaan, is de kwaliteit van je slaap zo slecht dat je nog vermoeider wakker wordt dan voordien. Een oplossing om van deze vreselijke gewoonte af te geraken: zet je wekker eens aan de andere kant van de kamer, zodat je wel moet opstaan.

Opstaan!

Slaap in het weekend niet te lang uit. Wanneer je elke dag op hetzelfde tijdstip wakker wordt, creëert je lichaam vanzelf een slaapritme waardoor je minder moe zal worden. Slaap je in het weekend twee uur langer, dan verstoor je het ritme.

 Vitamine B

Een goed ontbijt en je bent al halfweg. Zorg dat je genoeg vitamine B binnen hebt. Deze vitaminen zijn belangrijk in de ochtend want ze zetten voedingsstoffen om in energie. 's Morgens een eitje en wat melk is dus de boodschap.

Water

Tijdens de nacht verlies je veel vocht en drink je niets, waardoor je 's morgens uitgedroogd kan zijn. Een groot glas water drinken vormt de oplossing om je vochtgehalte weer op peil te brengen.

Mini-workout

Je hoeft 's ochtends niet naar de fitness te gaan om wakker te worden. Integendeel, een beetje beweging en wat simpele stretchoefeningen zorgen ervoor dat je bloed sneller gaat stromen waardoor je je energieker gaat voelen.

Waarom je geen ochtendmens bent, lees je hier