Vijf tips om afscheid te nemen van de zomervakantie

Vijf tips om afscheid te nemen van de zomervakantie

Boterhammen in het Park

nog t.e.m. 30/8

Vandaag kan je voor de laatste keer in het Brusselse Warandepark terecht voor een gratis muzikale middagpauze, tijdens Boterhammen in het Park. Het festival viert zijn dertigste verjaardag dit jaar met een line-up om u tegen te zeggen: eerder deze week traden Jan De Wilde, Slongs en Ertebrekers op, vanmiddag mag Bart Peeters het feest afsluiten met een laatste concert in de mooie kiosk. Geen tijd voor een middagpauze op verplaatsing vandaag? Dan kan je gewoon na het werk naar het Warandepark afzakken voor Feeërieën, het festival dat vanavond een sterk staaltje dubstep presenteert in dezelfde kiosk.

abconcerts.be

SMA(A)K

30/8 - 1/9

Foodtruckfestival SMA(A)K strijkt dit weekend neer op de Grote Markt van Tongeren. Je kan er niet alleen terecht voor smakelijke hapjes uit alle hoeken van de wereld en bruisende drankjes, maar ook voor een stevige portie sfeer en gezelligheid. Gooi op vrijdagavond je benen los tijdens de afterwork, of vlei je neer voor een van de live optredens tijdens de rest van het weekend. Ook de kleinsten blijven niet op hun honger zitten: zij mogen zich tussen het smullen door uitleven met grote speelblokken, springkastelen en ander leuks.

Facebook / @Foodtruckfestival SMAAK

smaakfestival.be

Het predikheren Opent

31/8 - 1/9

Mechelen is vanaf dit weekend een culturele hotspot rijker: Het Predikheren. Het oude klooster wordt een nieuwe thuis voor de Mechelse bibliotheek, maar ook voor een cultureel programma en zelfs een gastronomisch restaurant. Dat verdient een spetterend openingsweekend: de laatste boeken verhuizen zaterdag van de oude bib naar hun nieuwe plekje onder begeleiding van een bonte parade vol lezende mensen, gevolgd door een Groot Feest vol theatrale acts en vrolijke muziek. Op zondag is er nog een Klein Feest met knutselpret, jazz en literaire koffie.

hetpredikheren.mechelen.be

Gordelfestival

1/9

Het Gordelfestival is je jaarlijkse ontdekkingstocht doorheen de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel. Het trefpunt van het festival is dit jaar Provinciedomein Huizingen, de focusgemeente wordt Dilbeek. Spring op je stalen ros en fiets mee in een professioneel wielerpeleton - of ga voor de meer recreatieve fietstour met op tijd en stond een pauze in een lokale brouwerij. Er kan ook langs verschillende routes gewandeld worden, en de kinderen laten zich helemaal gaan in het VIKdorp met een stille kinderdisco en optredens van onder andere Kaatje en #LikeMe.

Belga / N. Maeterlinck

gordelfestival.be

FortBom

31/8 - 1/9

In de loodsen, de ondergrondse gangen en op de groene weiden van FORT4 in Mortsel kan je dit weekend naar het gezellige familiefestival FortBom, vol theatervoorstellingen en ander leuks voor jong en oud. Er is een bangelijke kermismolen en een babybar voor de allerkleinsten, er zijn prikkelende theatervoorstellingen, concerten en workshops voor de iets groteren, en een popconcert en voorstelling voor de grootste mensen. Krijg een make-over in een knotsgek kapsalon, maak een knikkerbaan van takken of geniet van de dromerige synthpop van Fortress - alvast de act met de meest toepasselijk naam.

Foto FroeFroe