Vijf redenen om meer gember te gebruiken in de keuken

Vijf redenen om meer gember te gebruiken in de keuken

  • Helpt misselijkheid en reisziekte tegengaan

Gember helpt tegen misselijkheid en braakneigingen. Dat is te danken aan de stof gingerol die in gember terug te vinden is. Doordat de stof werkzaam is voor verschillende soorten misselijkheid kan het gewas helpen bij reisziekte, zwangerschapsmisselijkheid, een kater, na chemotherapie, enzovoort.

  • Versterkt het immuunsysteem

Indien je vatbaar bent voor virussen, verkoudheden of griep, is gember iets voor jou. Gember bevat veel antioxidanten en stimuleert het immuunsysteem doordat je meer gaat zweten. Hierdoor komt er een stofje vrij dat bacteriën bestrijdt. De anti-bacteriële en anti-virale werking van de specerij kan je dus zeker helpen bij het voorkomen of genezen van allerlei kwaaltjes.

  • Verlaagt cholesterol en bloeddruk

Gember remt de aanmaak van cholesterol en zorgt ervoor dat er minder cholesterol wordt opgenomen in het bloed. Ook is de wortelstok een natuurlijke bloedverdunner, wat bloedklontering voorkomt en het risico op een trombose verlaagt. Ten slotte werkt gember ook bloeddrukverlagend.

  • Zorgt voor sneller metabolisme en betere spijsvertering

Gember bevat verschillende stoffen die de vertering direct bevorderen: ze stimuleren speekselproductie waardoor het verteringsproces meteen van start gaat in de mond, ze breken vetten en suikers af en versnellen het metabolisme. Door een snellere spijsvertering val je natuurlijk ook sneller af, wat de knol populair maakt bij mensen die met overgewicht kampen.

  • Ontstekingsremmend

Als je regelmatig gember eet, kan een ontstekingsremmend effect ontstaan. Gember is dus zeer gunstig voor de behandeling van ontstekingsziektes zoals reuma. Bovendien werkt het verzachtend en pijnstillend.