Vijf producten die meer suikers bevatten dan je denkt

Uit verscheidene studies blijkt dat suiker de oorzaak is van slapeloosheid, depressies, vermoeidheid, overgewicht en een slecht gebit. Maar soms gebeurt het dat we onbewust kiezen voor producten die meer suikers bevatten dan we denken. Van de volgende producten eet je dus het best niet te veel.
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Yoghurt

Natuurlijke yoghurt zit boordevol proteïnen, calcium en probiotica, maar niet alle yoghurt zijn even gezond. De boosdoeners zijn de yoghurts met smaakjes, die bevatten vaak extra veel suiker. Wanneer je een yoghurt met toegevoegde smaakstoffen verorbert, heb je bijna je volledige portie suiker binnen.

Glutenvrij eten

De meesten associëren glutenvrij eten met gezond voedsel maar dat is volgens Mark Hyman, auteur van 'The Blood Sugar 10-Day Detox Diet Cookbook', een misverstand. "Glutenvrije gebakjes bevatten vaak meer suiker dan normale gebakjes omdat het de ontbrekende ingrediënten moet vervangen."

Vers fruitsap

Vers fruitsap bevat natuurlijk gezonde vitamines, maar een flesje dat je in de winkel koopt, bevat al snel een hoop suiker en calorieën. De aanbevolen hoeveelheid suiker bevat 25 gram per dag. Met een flesje fruitsap, heb je al snel 30 gram te veel op.

Biologische groenteburger

In een groenteburger zit er vaak maltodextrine, een zetmeel die heel wat suikers bevat.

Muesli

Gezonde muesli bestaat voor 50% uit pure granen. Muesli met chocolade en fruit daarentegen, zit boordevol snelle suikers.

Als je dus zeker wil zijn van je stuk , check je best eens de verpakking.