Vijf populaire beautyhacks die je beter niet toepast

Vijf populaire beautyhacks die je beter niet toepast

Dode huidcellen kan je verwijderen met citroen- of limoensap

Noch je smaakpapillen, noch je huid heeft baat bij een citroen- of limoenspoeling. De reden? De zuren zijn erg hard, en zeker wanneer je daarna in de zon gaat lopen is dit bijzonder slecht voor je huid. Bewaar die citroen dus voor bij je tequila.

Tandpasta is goed om op je puisten smeren

Tandpasta droogt de puisten uit, maar de kans is groot dat het middeltje tegelijk ook een geïrriteerde rode plek creëert. Niet bepaald het effect waarop je had gehoopt. Behandel je mee-eters dus met een gepaste zalf en bewaar de tandpasta voor je tanden.

Deo kan dienen als matterend product

Beautyproducten zijn duur, maar het is niet altijd slim om iets te gebruiken waarvoor het eigenlijk niet bedoeld is. Zo schijnen veel mensen te denken dat deo prima werkt als matterend poeder, maar daar klopt niets van. Deo's zijn gemaakt om zweet te onderdrukken, maar gaan de aanmaak van olie niet tegen. Het resultaat is opnieuw een geïrriteerde huid.

Make-up kan je fixeren met haarlak

Haarlak houdt je haar in de plooi, maar dat betekent niet dat het product hetzelfde doet voor je make-up. Wie haarlak op z'n gezicht sprayt, zal merken dat hij of zij in een mum van tijd last heeft van irritaties, droogheid en schilfers. Opteer in plaats daarvan gewoon voor doorzichtige poeders of een fixerende spray.

Suiker, zout of bakpoeder zijn ideaal om te exfoliëren

Suiker of zout worden vaak aangeraden om als natuurlijke scrub te gebruiken. Doe dit vooral niet: de korrels van deze producten zijn veel te scherp voor een gevoelige huid, die na de behandeling ruw en rood kan worden. Gebruik in plaats daarvan een chemische exfoliant, dit is eigenlijk veel beter.

Bron: NSMBL.nl