Vijf manieren om water te besparen in deze hitte

Vijf manieren om water te besparen in deze hitte

Niets heerlijker dan een koele douche na zo'n warme dag. Toch dreigt ook die verfrissing geschrapt te worden, nu we al weken aan een stuk geen spatje regen hebben gehad. Clotilde Passalacqua, ontwerpleider van IKEA UK en Ierland, geeft aan The Sun een aantal tips om water te besparen.

1. Gebruik je water meerdere keren

Terwijl je wacht tot je douche warm genoeg is, zet een emmer op de vloer om dat water op te vangen. De druppels die je uitspaart, kan je gebruiken om je planten water te geven.

2. Kookwater is ook lekker

Zelfde tip voor het water dat je gebruikt om je aardappelen te koken. Je plantjes vinden het helemaal niet erg als je dat water opnieuw gebruikt om het te voeden.

3. Gebruik de vaatwasmachine

Als je veel kleine afwasjes doet, kan je beter de afwasmachine gebruiken. Die gebruikt als je ze helemaal vol doet minder water dan afwassen met de hand, en je bespaart er tijd mee.

4. Draai de kraan dicht

Vergeet niet om je kraan dicht te draaien als je je tanden poetst of je baard scheert. Een lopende kraan kan tot zes (!) liter water verspillen elke minuut.

5. Douch snel

Gebruik een timer wanneer je een douche neemt, zodat je niet teveel water verbruikt. Of zet muziek op, en douch maximaal één nummer per beurt.