Vijf hotspots in Gent

Vijf hotspots in Gent

ONA

Op de hoek van de Bagattenstraat en de Nederkouter baten Arne Braeckman en Ona Rombout samen hun wijnbar ONA uit. De zaak is zowel een winebar, wineshop als winetasting. Het koppel startte ONA met het idee de drempel te verlagen om een goed glas wijn te gaan drinken. Kennis van wijnen is dus niet vereist om een glas te nuttigen in deze hippe wijnbar. Het aanbod van ONA bestaat uitsluitend uit Europese wijnen diebiologisch verantwoord zijn, om zo kleine wijnboeren te steunen. Niet alleen kan je in ONA terecht om een goede wijn te drinken. Daarnaast deelt gastvrouw Ona haar wijnkennis tijdens de wijnproeverijen die ze maandelijks organiseert. De duurzame wijnen worden per glas aangeboden, maar wie er niet genoeg van kan krijgen kan ook een volledige fles kopen. Zowel overdag als ‘s avonds ontvangt het koppel een gevarieerd publiek. Proef, leer en geniet van de wijnen en de gezellige sfeer die ONA biedt.

Nederkouter 71, 9000 Gent

Paard Van Troje

Ondertussen is boekhandel en koffiehuis, Paard Van Troje, een gevestigde waarde in Gent. Wie op zoek is naar een boeiend boek en tegelijkertijd iets wil drinken in een sfeervol kader moet niet langer zoeken. Paard Van Troje is dé uitgelezen plaats om tot rust te komen of bij te babbelen. De zaak van Bart Van Aken en Annelies Joos vind je op de Kouter in Gent. Bij goed weer kan je ook op het terras genieten van een goed boek of drankje. Regelmatig worden er muzikale performances georganiseerd en op zondag kan je er genieten van een heerlijke brunch. Maar er is meer! Binnenkort zullen in Paard Van Troje ook‘kookboekavonden' plaatsvinden. Maandelijks zal een echte chef een lekker recept uit een kookboek serveren. Je leeshonger én knorrende maag kan je dus op één plek stillen.

Kouter 113-114, 9000 Gent

Uncle Babe's Burger Bar

Voor de beste burgers van Gent moet je een bezoekje brengen aan Uncle Babe's Burger Bar. In de Sluizekenstraat startte de Amerikaan Abe Taghdis zijn honest burger bar. Waarom honest? Wel, in Uncle Babe's Burger Bar maken ze alles, van A tot Z, zelf. Inclusief ketchup en mayonaise. Ook kiezen ze bewust voor alternatieve frisdranken en andere producten. Zo probeert Abe samen met z'n mederwerkers de ideale burgerbar te runnen. Door duurzame producten op een zeer kwalitatieve manier te bereiden, trachten ze hun klanten meer te geven voor hun geld. In de cosy bar kan je zowel burgers eten als genieten van goeie cocktails of een stevige bourbon vergezeld van good vibes. Het streefdoel van Uncle Babe's Burger Bar is om een meerwaarde te bieden ten opzichte van de traditionele burgerbars. De prestaties van Uncle Babe's gaan niet onopgemerkt voorbij. Allerlei food critics raden dit adres aan en ook bekende chefs hebben de weg naar de bijzondere burgerbar gevonden. Ontdek hier hoe lekker een burger écht kan zijn.

Sluizekenstraat 2, 9000 Gent

WATT

Dit is niet zomaar een hangout. De voormalige Elektrion-site vlakbij de Coupure krijgt een nieuwe funtcie dankzij ontwikkelaar Re-Vive. Het project, dat ook wel de Re-naissance van Gent wordt genoemd, biedt onderdak aan allerlei zaken en activiteiten. Op de site wordt een mix van craft, art, design, mode en wonen samengebracht tot één geheel. Voor ieder is er wat wils. De dorst kan gelest worden bij de hippe cocktailbar Pony's of WATT Coffee. De bezieler van WATT Coffee is koffieconsulente Charline. Haar passie voor koffie deelt ze met iedereen die dat wil tijdens wekelijkse workshops en andere events. Ook wie op zoek is naar art, mode of design kan in WATT terecht. Er vinden allerlei coole tentoonstellingen en workshops plaats. Momenteel kan je er de ‘I Heart Girl'-tentoonstelling van fotografe Jessica Yatrofsky bewonderen. Zeker de moeite waard! In de toekomst zal WATT ook dienst doen als ‘open office' voor design, communication & art. Of het nu voor een kort bezoek is of een daguitstap, WATT is de place to be!

Nieuwewandeling 62, 9000 Gent

Heads Or Tails

Op een boogscheut van ONA, iets verder op de Nederkouter, vind je Heads Or Tails. Deze hangout is een trifecta van shop, bar én muziekstudio. Niet de term conceptshop, maar eerder lifestyleshop is bij Heads Or Tails op z'n plaats. Je kan er van ‘s ochtends tot ‘s avonds iets drinken, shoppen of gewoon chillen. Binnenkort opent de muziekstudio waar je workshops en lessen zal kunnen volgen. Op alle levels heeft Heads Or Tails een bijzonder aanbod. In de shop vind je bijvoorbeeld een uitgebreide Stussy-collectie. Ook de bar loont de moeite met concepten als Cocktail Nights, Croque A Dilla (Croque Monsieurs op Dilla beats) en Breakfast For Champs. Daardoor weet Heads Or Tails zicht te onderscheiden van de doorsnee shops. Maar is er meer! Binnenkort breidt de trifecta uit met de opening van een KOMONO clothing shop én de webshop. In de toekomst kan je in Heads Or Tails ook events en party's organiseren of op elk moment van de dag je dj-skills laten zien. Medewerker van Heads Or Tails en de vierde beste scratch dj ter wereld, Hypercutz, geeft alvast het goeie voorbeeld.

Nederkouter 30, 9000 Gent

Door Pieterjan Rasschaert

Deze tekst verscheen eerder op Chase