Vijf handige en goedkope festivalgadgets

Vijf handige en goedkope festivalgadgets

De festivalzomer loert om de hoek. Dat doet vragen rijzen over wat precies mee te nemen op dat avontuur. Wij helpen alvast een handje. Grote, dure en onhandige voorwerpen laten we thuis, maar de volgende vijf snufjes pakken we best in.

1. Festivalvoeten

We zijn in België. Er valt ongetwijfeld wel eens regen tijdens de zomermaanden. De weide wordt modderig en schoenen zien af. Laarzen meenemen ter bescherming is uitgesloten, want die nemen te veel plaats in. Dan maar beginnen nadenken over welk paar we deze zomer gaan opofferen? Eigenlijk hoeft dat niet. Deze Festival Feet ruimen de hartverscheurende keuze uit de weg. Het zijn waterdichte hoesjes die we om onze schoenen kunnen binden en die er bovendien uitzien als de populaire All Stars-schoenen. Op die manier worden onze schoenen beschermd. Modder, water of bier kunnen onze schoenen niet aantasten.

kbcpreventieshop.be

2. Hoofdparaplu

Niet alleen ons schoeisel, maar ook ons hoofd moet waterproof zijn. De gewone paraplu kunnen we thuis laten. Deze hoofdparaplu beschermt ons hoofd tegen alle regendruppels en is uiterst compact. Bovendien kunnen we met dit snufje op nog altijd vrolijk dansen en applaudisseren, want we hebben onze beide handen vrij. Komt er na de regen zonneschijn, dan hoeft de paraplu niet af. Hij beschermt namelijk ook tegen de zon.

feestartikelen4u.be

3. Noodbatterij voor smartphones

Herkenbaar scenario: de batterij van onze smartphone begeeft het net op het moment dat we onze vrienden kwijt zijn. Of nog erger: net op het moment dat we het thuisfront willen laten horen hoe fantastisch het allernieuwste nummer van die ene rockband live klinkt. Geen stress meer met deze noodbatterij op zak! We herladen de noodbatterij thuis met netstroom of via USB, nemen deze mee en kunnen onze smartphone één tot anderhalve keer volledig opladen. Zeg eenzaamheid op de weide vaarwel en verwelkom de hele familie die thuis wil meegenieten. Deze noodbatterij werkt trouwens niet alleen voor je smartphone, maar ook voor GPS, muziekspelers en andere mobiele apparaten die handig zijn voor onderweg. Te verkrijgen bij de A.S. Adventure.

asadventure.be

4. Jakpak

Rugzak inpakken, alles er weer uit halen en opnieuw beginnen. Hoe krijgen we zowel die tent als die slaapzak in godsnaam in onze rugzak? De Jakpak snelt ons te hulp. Deze jas kan tegelijkertijd tot slaapzak en tent getransformeerd worden. Niet alleen wordt het zo mogelijk om een aantal kilo's minder mee te sleuren, maar ook kan je nu overal slapen zonder veel plaats in beslag te nemen. Maar denk eraan, festivalvlammen zijn uit den boze in deze knusse verblijfplaats. Een echt liefdesnest kan het dus niet genoemd worden.

jakpak.com

5. Solar Camp Shower Bag

Nooit meer aanschuiven in de verstikkende hitte om dan voor slechts vijf minuten in een douche te kunnen kruipen die al door honderden mensen werd gebruikt. Wij nemen onze eigen douche mee. En het beste van al is dat we geen hulp van loodgieters of schrijnwerkers moeten inroepen. De Solar Camp Shower Bag is simpelweg een tas. Omdat ze gemaakt is uit flexibel polyvinylchloride (PVC) kan het heel makkelijk opgeborgen worden en is het eveneens zeer sterk. Eerst vullen we de zak met zo'n twintig liter water, dan laten we hem wat opwarmen in de zon, om daarna te kunnen genieten van een heerlijke douche. Festivalvuil kan altijd en overal verwijderd worden.

berghut.be