Vijf extra scholengemeenschappen starten onthaalonderwijs voor anderstalige leerlingen

Vijf bijkomende scholengemeenschappen kunnen starten met onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers in het secundair onderwijs te organiseren. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. De beslissing is het gevolg van het stijgende aantal anderstalige jongeren in het onderwijs. In de onthaalklassen in het secundair onderwijs krijgen anderstalige leerlingen gedurende één jaar Nederlandse taallessen.

Alles samen kunnen nu al 20 bijkomende scholengemeenschappen onthaalonderwijs voor anderstaligen organiseren. Op 1 februari 2016 waren er 4.120 OKAN-leerlingen in het secundair onderwijs. Op 1 september 2015 lag dat aantal op 2.060.

Vandaag is een derde reeks van aanvragen voor de organisatie van OKAN in het secundair onderwijs goedgekeurd. Het gaat om de volgende vijf scholengemeenschappen: scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Diest-Tessenderlo, scholengemeenschap Geraardsbergen-Brakel-Herzele-Zottegem, scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Drieklank Overijse-Tervuren-Zaventem, scholengemeenschap van het Vrij en Gemeentelijke Secundair Onderwijs Beveren en Bazel, scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Oostkust.

bron: Belga