Vijf culturele tips om de zomer in te zetten

Vijf culturele tips om de zomer in te zetten

Schatten van Vlieg

nog t.e.m. 30/8

Vieren jullie de zomer in eigen land? Geef de verveling geen kans en ga op zoek naar de Schatten van Vlieg, die op meer dan 300 plekken in Vlaanderen verstopt zitten: in bibliotheken, musea, parken en kastelen. En de dappere schattenjagers kunnen maar beter hun oren spitsen, want de schattenjacht draait dit jaar rond het thema ‘Hoor jij wat ik hoor?'. Volg het klankenparcours vol prikkelende geluiden, vind de schat en je wordt beloond met een klankenboekje vol spelletjes en stickers. Een ideale manier om de mooiste plekjes van Vlaanderen te ontdekken.

schattenvanvlieg.be

Zomer van Antwerpen

nog t.e.m. 30/8

Antwerpen - Geen zomer zonder Zomer van Antwerpen: twee maanden lang kan je in de hele stad terecht voor theater op verrassende locaties, een gezellige Zomerbar en muziek in alle wijken van de stad - dit jaar uiteraard helemaal coronaproof, met een beperkt programma. Heel wat van de festiviteiten vinden daarom plaats in openlucht: voorstellingen vind je onder andere op Linkeroever en - waar anders? – op het Theaterplein. De Zomerbar verwent je als vanouds met een ruim terras (en een speelbos voor de kinderen) en Cinema Urbana installeert zich op de Scheldekaaien.

Foto S. Spinnox

zva.be

Seven Senses Tour

nog t.e.m. 31/10

Het feestelijke Van Eyck-jaar draait intussen weer op volle toeren. In Gent nodigt een bijzondere stadswandeling je uit om de stad te ontdekken met al je zintuigen - net als de Vlaamse meester zelf. Laat je meevoeren langs historische parels, aanschouw vanop de Gentse wateren een spektakel van digitale projecties, spot indrukwekkende street art en spring binnen bij hedendaagse Gentse vakmannen voor een hapje of een blik achter de schermen.

Foto Cultuur Gent

visit.gent.be

Velodroom

nog t.e.m. 31/10

Een nieuwe expo in het Antwerpse Letterenhuis helpt je begrijpen hoe revolutionair de uitvinding van de fiets was: aan het eind van de negentiende eeuw werd de tweewieler een ware rage. Bekende kunstenaars werden ingeschakeld om promotie voor de fiets te maken - onder andere Henri de Toulouse-Lautrec, Alphonse Mucha en Georges Gaudy komen met prachtige ontwerpen. Met Velodroom toont het Letterenhuis 57 fietsaffiches: kunstwerken en tijdsdocumenten tegelijk. Met een museumpas kan je de expo gratis bezoeken.

Foto Olympus Digital Camera

letterenhuis.be

Zomer van Sint-Pieter

nog t.e.m. 27/8

De Leuvense Zomer van Sint-Pieter laat je negen weken lang tijdens je middagpauze genieten van klassieke muziek door Belgische topmuzikanten en ensembles. Op het programma staat werk van Mozart, Beethoven, Brahms en Schubert, maar ook meer moderne klanken van onder andere Piazolla, Bernstein of Gershwin. Liefhebbers kunnen zich tijdens de themaweken bovendien helemaal onderdompelen in de mooiste sonates, pianosolo's of oude muziek uit de 17de eeuw.

Foto Liebrecht Vanbeckevoort

30cc.be