Vijf activiteiten voor een duister weekend

Vijf activiteiten voor een duister weekend

Mad Goat Comedy Festival

27/9 - 28/9

Dit weekend slaan Arenberg en De Studio de handen in elkaar voor de eerste editie van het Mad Goat International Comedy Festival: een heel weekend lang kan je in Antwerpen terecht voor voorstellingen van comedians uit binnen- en buitenland. Het wordt een divers festival met niet alleen traditionele comedy, maar ook muziek, improvisatie en zelfs podcasts. Op het podium vind je onder andere Bart Cannaerts, Kamal Kharmach, Soe Nsuki en Reginald S Hunter, en in de straten van de stad lopen nog heel wat acrobaten, muzikanten en comedians rond om een lach op je gezicht te toveren.

Foto J. Jacobs

madgoat.be

Obsessions

nog t.e.m. 5/1

In de nieuwste tentoonstelling Obsessions denkt het Brusselse MIMA na over de definitie van ‘normaliteit' in kunst. Je ziet enkele honderden kunstwerken van 23 - voornamelijk Belgische - artiesten: tekeningen, sculpturen, keramiek en installaties. Elk van die kunstenaars heeft een eigen obsessie en ook een eigen manier om die uit te drukken, van grote gebaren tot introverte details. Zijn de artiesten ziekelijk geobsedeerd door hun creaties? Alvast één vraag waarop de kunstwerken geen antwoord bieden. Met een museumpas kan je de tentoonstelling gratis bezoeken.

mimamuseum.eu

Sorry, not Sorry

28/9 -29/9

Op en rond het water van de Oude Dokken in Gent vind je dit weekend straatkunst in al haar vormen. Bar Bricolage vormt het hart van het Sorry, not sorry-festival, maar ook andere locaties en zelfs de plaatselijke woonbootbewoners gooien hun deuren open voor kunst en ander leuks. Het programma zit vol workshops, graffiti, performances, urban sports en kunstinstallaties: bewonder voor een laatste keer de graffiti in de betoncentrale, bekijk een film in een parkeergarage of volg het parcours vol gloednieuwe muurschilderingen dat langs de kades slingert.

Foto K. Lesage

cultuur.stad.gent

STUK Start

Nog t.e.m. 27/9

Naar jaarlijkse traditie trapt kunstencentrum STUK het nieuwe cultuurseizoen af met een gepast openingsfeest vol kunst, performance en muziek. Volg het parcours langs vier fascinerende installaties: sta even stil in een cirkel van bewegend licht, laat je betoveren door een auto die door de woestijn draait, bewonder een eeuwige zonsopgang en gooi je benen los op een authentiek Decap orgel, dat voor de gelegenheid enkel dancehits uit de jaren negentig speelt. Daarnaast kan je nog voorstellingen en films meepikken, en is er natuurlijk het STUKcafé voor een gezellig aperitiefje. Start! 

Foto Chiasm

stuk.be

 Macbeth Underworld

nog t.e.m. 5/10

In zijn tweede opera voor de Munt duikt Pascal Dusapin in de duisterste regionen van de menselijke ziel, met Shakespeares iconische echtpaar Macbeth. De jonge Fransman Thomas Jolly neemt de regie voor zijn rekening, Alain Altinoglu dirigeert de partituur. Het resultaat: een heerlijk lugubere gothic opera waarin het vervloekte echtpaar Macbeth hun eigen tragedie steeds opnieuw moet beleven en de twee hoofdrolspelers blijven rondspoken in hun eigen herinneringen - en vervolgens in die van jou.

Foto Baus

demunt.be