Vietnamees liep 18 jaar rond met schaar in buik

Vietnamees liep 18 jaar rond met schaar in buik

Vorige maand was Ma Van Nhat het slachtoffer van een verkeersongeval. De 54-jarige Vietnamees werd naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters een vreemd object opmerkten in zijn buik. Pas toen kreeg Van Nhat buikpijn, die hij niet kon behandelen met medicijnen. Eind december ging hij opnieuw naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat een chirurgische schaar de oorzaak van de pijn was.

Specialisten uit Hanoi zijn overgekomen naar de Bac Kan provincie om te helpen bij de operatie. Na een ingreep van drie uur was de schaar veilig verwijderd. Het werktuig was na bijna twee decennia verroest en gebroken en plakte zelfs vast aan enkele organen.

De patiënt wist niet exact hoe het scherpe instrument in zijn lichaam is beland. Een mogelijkheid is de vorige operatie die hij onderging, na een verkeersongeluk in 1998. Ma Van Nhat mag waarschijnlijk na tien dagen het ziekenhuis opnieuw verlaten.

Het Vietnamese ministerie voor Volksgezondheid heeft een verslag van het ziekenhuis geëist. Al is het weinig waarschijnlijk dat de verantwoordelijke dokter gevonden wordt. Gegevens van patiënten worden zelden langer dan 15 jaar bewaard in het Aziatische land.