Vierde plaats voor Laura Verdonschot bij de beloften op WK veldrijden

Vierde plaats voor Laura Verdonschot bij de beloften op WK veldrijden

Laura Verdonschot heeft vandaag op het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles naast een medaille bij de vrouwen beloften (U23) gegrepen. Ze werd vierde, de wereldtitel was voor de Nederlandse Annemarie Worst. De 20-jarige Verdonschot, die na haar zilveren medaille op het BK bij de profs een profcontract kreeg bij haar ploeg Marlux-Napoleon Games, was de enige landgenote aan de start en mocht voor aanvang van de wedstrijd van eremetaal dromen. Ze ging in de aanvangsfase goed mee met de Britse titelverdedigster Evie Richards, de Amerikaanse Ellen Noble en de Nederlandse Annemarie Worst, maar moest dat trio halfweg toch laten gaan. Na twee valpartijen was het kalf verdronken voor de Limburgse, die wel haar vierde plaats consolideerde.

Vooraan kregen de toeschouwers een erg spannend duel te zien tussen Noble en Worst. Uiteindelijk kraakte Noble in de slotronde. Worst had aan de finish een tiental seconden voorsprong op de Amerikaanse. Richards werd derde op zo'n halve minuut, Verdonschot vierde op een dikke minuut.

Eerder op de dag kroonde de Britse topfavoriet Thomas Pidcock zich tot wereldkampioen bij de junioren (m), later vandaag is het in Bieles ook nog aan de vrouwen elite. Morgen komen de beloften (m) en de eliterenners in actie in Luxemburg.

bron: Belga