Vierde plaats op Eurosongfestival maakt Blanche "trots"

Het Eurovisiesongfestival is uitgedraaid op een lange zegetocht voor Portugal. Blanche, de Belgische inzending, viel net naast het podium. Toch was de 17-jarige Ellie Delvaux "trots" op haar vierde plaats.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Salvador Sobral en zijn zus Luisa sleepten voor Portugal de hoofdprijs in de wacht. - AFP / S. Supinsky

Bij de bekendmaking van de punten zette Salvador Sobral met ‘Amar Pelos Dois' meteen zijn favorietenrol in de verf, om uiteindelijk ook de overwinning voor Portugal in de wacht te slepen. Met zijn ingetogen liefdeslied - dat de zanger samen met zijn zus Luisa bracht - bleef hij Bulgarije en Moldavië voor.

Vrijgevige kijkers

Onze landgenote Blanche veroverde net geen ereplaats met haar nummer ‘City Lights'. Van de vakjury's kreeg ze 'slechts' 108 punten, waarbij enkel Ierland haar bedacht met het maximum van 12 punten. Maar veel werd goedgemaakt met de punten van de kijkers, die het puntenaantal van de Belgische aandikten met 255 eenheden, goed voor een totaal van 363.

Schoolbanken

De Brusselse Ellie Delvaux keerde dan ook tevreden terug uit de Oekraïense hoofdstad Kiev. "Ik ben trots op mezelf", verzekerde de jonge vrouw, die vandaag alweer op de schoolbanken plaatsneemt.

Volgend jaar vindt de liedjeswedstrijd in Lissabon plaats.