Vier weekendtips om erop uit te trekken

Als we op het weerbericht afgaan, wordt het dit weekend opnieuw stralend weer. Ideaal om een stapje in de wereld te zetten. Deze tips helpen je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Hopla!

(t.e.m 14/04, Brussel)

Foto Nicolas Van Caillie

Circusartiesten bengelen tussen de spitsen van een kerktoren, vreemde figuren lopen over waterfonteinen op een stadsplein of voeren gewoon op straat duizelingwekkende acts op. Dat moet Hopla! zijn, het (gratis) circusfestival met de Brussel als decor. Nog tot zaterdag verandert de buurt van het Sint-Katelijneplein in één grote circustent, met producties in alle maten en gewichten, zowel in openlucht als in zaal en onder zeil.

Heilig Hart - Cie Cecilia

(12-14/04, Gent)

Foto Companie Cecilia

Dat de autostrade van het leven nogal wat kronkelingskes bevat, dat weet iedereen, en vooral de Gentse theaterschrijver en -regisseur Arne Sierens. In zijn nieuwe productie ‘Heilig Hart' brengt hij vier mensen bijeen die zich afvragen of ze wel de juiste afslag hebben genomen. Gents toptalent als Robrecht Vanden Thoren, Anemone Valcke, Gilles De Schryver en de jonge Linde Carijn zijn voor de gelegenheid Sierens' uitverkoren ‘atleten van het hart'. ‘Heilig Hart' belooft alledaags melodrama te worden, herkenbaar en humoristisch: vintage Arne Sierens dus.

Zal ik een eindje met je meewandelen?

(14-15/04, Hasselt)

Foto Kris Van de Sande

Weinig plekjes zijn zo rustgevend als de zeventiende-eeuwse Japanse Tuin in Hasselt. Het is een theetuin zoals ze die in het verre Oosten kennen, maar vooral een oase van bezinning midden in het soms hectische stadsleven. Zaterdag heb je nog een extra reden om de tuin te bezoeken: verteller Godfried Kippers neemt je bij de hand en leidt je in de tuin rond voor een poëtische wandeling. Lekkerbekken blijven overigens hangen tot zondag, want dan drijven door de Tuin de heerlijke geuren van sushi - het resultaat van een heus sushi-festival.

Vreemde kostgangers

(14/04, Oostende)

Foto R.V.

Drie heren van stand, drie muzikanten van het eerste uur, drie iconen van de woelige jaren 1970 en 1980: dat zijn deze vreemde kostgangers, te gast in het Kursaal van Oostende. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Daar komt nu verandering in! Alle drie schreven zij speciaal voor de tournee een aantal nieuwe Nederlandstalige nummers - maar vrees niet, want ook de klassiekers uit het repertoire van de drie heren zullen ruimschoots aan bod komen.