Vier tips voor een fonkelend weekend

Vier tips voor een fonkelend weekend

Antwerp Queer Arts Festival

nog t.e.m. 11/8

Het Antwerp Queer Arts Festival - kortweg AQAF - vindt deze week voor de zesde keer plaats. De Studio is het decor voor performances, films, muziek, slam poetry, lezingen, installaties en heel wat meer, met zowel internationale artiesten als lokaal talent. Vanavond kan je nog op het festival terecht voor onder andere optredens van het LGBT+-koor The Fourth Choir of de Luikse punkgroep Cocaine Piss, op zaterdag is er een nu al legendarische afterparty en op zondag wordt AQAF afgesloten met een Drag Brunch en een goede film. In Galerie Verbeeck-Van Dyck kan je intussen naar de bijbehorende tentoonstelling Pride Parades & Dyke Marches.

Foto Cassandro

queerarts.be

Color Bang

10/8

Altijd al jaloers geweest op het Indische Festival of Colors, waarbij feestgangers elkaar bekogelen met wolken gekleurd poeder? Niet meer nodig, want deze zaterdag kan je het spektakel zelf meemaken tijdens Color Bang Festival in Tour & Taxis, en nog eens helemaal gratis ook. Terwijl je je vrienden van een laagje kleur voorziet, genieten jullie van live optredens en de beats van de aanwezige dj's. Tussendoor slurp je van een zwoele cocktail of schuif je aan bij een van de food trucks. Nu al zonder enige twijfel het kleurrijkste festival van het jaar.

Foto Unsplash

tour-taxis.com

De Nacht van het Stripverhaal

10/8

Het Brusselse Stripmuseum mag dertig kaarsjes uitblazen, en dat wordt een heel jaar lang uitbundig gevierd. Tijdens De Nacht van het Stripverhaal mag je het museum voor één keer na zonsondergang ontdekken. En niet alleen het museum: er lopen ook een goochelaar en een reeks magische stripvertellers rond, Wasterlain leidt je persoonlijk rond in zijn eigen tentoonstelling en wie moe wordt, mag zich neervlijen voor een tekenfilm of voor een geïllustreerd concert met live muziek.

stripmuseum.be

Theater onder de vallende sterren

10/8

De Cosmodrome van Genk trakteert zaterdagnacht op een avontuur voor het hele gezin. Tijdens een avondwandeling komen jullie overal verhalen en een reeks acteurs tegen die jullie meenemen op een reis naar de maan. Maar het allerbeste komt pas wanneer wanneer het echt donker wordt: installeer je op een dekentje en geniet van het spectaculaire schouwspel van de Perseïden, of gluur door een van de telescopen om het nog beter te kunnen zien. Houd je ogen goed open, want bij ideale omstandigheden kan je 40 vallende sterren per uur spotten. We hebben het even voor je uitgeteld: dat is bijna één wens per minuut.

Foto kattevennen.be

kattevennen.be