Vier tips om fit en energiek te blijven tijdens het najaar

Vier tips om fit en energiek te blijven tijdens het najaar

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden steeds korter en donkerder, de temperatuur zakt gestaag... Met andere woorden, het najaar is weer in full swing. Het is de tijd van het jaar waarin je vatbaarder bent voor een dipje. Minder zonlicht en een hectische eindejaarsperiode maken het er allemaal niet makkelijker op. Gelukkig kan je er zelf wat aan doen! We geven je enkele tips om het najaar fit en energiek door te komen.

  1. Zoek het zonlicht op

Ondanks dat de dagen korter en grijzer worden, schijnt de zon nog steeds enkele uurtjes per dag. Profiteer daarvan! Maak een wandeling of een fietstochtje op de momenten voordat het donker wordt of zet je aan een raam waarop de zon schijnt. Zonlicht geeft je niet enkel een zalig gevoel, het is ook essentieel voor de productie van vitamine D in je lichaam. Vitamine D versterkt je immuunsysteem, iets dat zeker in het najaar handig is.

  1. Blijf in beweging

Af en toe een tijdje binnen zitten kan geen kwaad maar als je te lang stilzit, begin je je loom en futloos te voelen. Trek je stevige winterschoenen aan en overwin de plassen en gevallen bladeren. Maak een pittige herstwandeling, probeer een nieuwe sport of ga thuis uit de bol op je favoriete plaat. Beweging zorgt ervoor dat endorfines vrijkomen in je lichaam. Die geven een opgewekt gevoel en een boost aan je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere kwaaltjes. Na een intensieve activiteit een heerlijk warme douche kan ook wonderen doen.

  1. Ga op tijd naar bed

Voel je je steeds moe? Luister naar je lichaam en kruip wat vroeger in je bed. Het najaar leent zich daar perfect toe, omdat het behoorlijk vroeg donker is. Bovendien is vroeger gaan slapen een beter idee dan uitslapen. Van uitslapen voel je je sloom terwijl je met meer energie uit bed zal springen als je vroeger gaat slapen.

  1. Zorg voor voldoende vitamines

In het najaar is het belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen. Een evenwichtige, gevarieerde voeding is belangrijk maar ook een voedingssupplement, zoals Biocure® Megatone LA  kan je helpen.

Biocure® Megatone LA bevat naast allerlei vitaminen ook ijzer en magnesium, die je helpen om je vermoeidheid te verminderen. Bovendien bevat het ook extracten van Panax Ginseng en Ginkgo biloba. Panax Ginseng helpt ook tegen vermoeidheid en bevordert de vitaliteit en alertheid. Ginkgo biloba stimuleert het geheugen en het concentratie- en reactievermogen. Kortom, het is precies wat je nodig hebt om het najaar boordevol energie door te komen.

De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van kinderen bewaren.