Vier kapers op de kust voor openingsmatch EK

Vier kapers op de kust voor openingsmatch EK

Sinds enkele jaren geleden bekend raakte dat het EK in 2020 voor het eerst over heel Europa gespeeld zou worden, vinden ze bij de UEFA dat Brussel als Europese hoofdstad de uitgelezen kandidaat is om de openingsmatch te organiseren.

Nu er na al die tijd nog altijd geen steen gelegd is van het befaamde ‘Eurostadion', dreigt de Europese voetbalbond van mening te veranderen.

Donderdag beslissing

Zo liet de UEFA weten dat naast Brussel ineens ook Amsterdam, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg interesse hebben. De knoop wordt volgende week donderdag doorgehakt, wanneer het Uitvoerend Comité in het Zwitserse Nyon bijeenkomt.

Daar zal ook beslist worden welke speelsteden een paar zullen vormen tijdens het EK. In elk van de zes duo's worden de zes wedstrijden van één groep gespeeld. De twee halve finales en de finale vinden plaats in Londen.

Negatief advies

Voorlopig is het niet eens zeker of het Eurostadion op tijd af zal geraken. De weg naar de eigenlijke bouw is bijzonder moeizaam. Zo bracht de Vlaamse administratie Mobiliteit en Openbare Werken eerder deze week een negatief advies uit over de plannen, wat vorige week ook al het geval was bij de gemeente Grimbergen.

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege heeft nog tot 2 februari om te beslissen over de omgevingsvergunningaanvraag.