Vier fietsers leggen het verkeer tussen Zweden en Denemarken lam

Vier fietsers leggen het verkeer tussen Zweden en Denemarken lam

De Sontbrug is verboden gebied voor zwakke weggebruikers. Toen veiligheidscamera's rond vijf uur 's ochtends vier fietsers in de richting van Zweden zag gaan, schoot de politie logischerwijs in actie.  Volgens The Local werd eerst het verkeer in de richting van Zweden stilgelegd, voordat de autoriteiten alle baanvakken en zelfs de spoorweg afsloot.

De politie van Kopenhagen kon de vier overtreders inrekenen, maar gaf niets vrij of hun identiteit of motieven om de brug op de fiets over te steken. "We onderzoeken deze mensen momenteel. We willen weten waar ze vandaan komen, wie ze zijn en wat hun bedoeling juist was", aldus politiewoordvoerder Henrik Svejstrup. De brug werd een kleine twee uur later opnieuw geopend.

Sinds begin dit jaar voert Zweden opnieuw identiteitscontroles uit voordat mensen de oversteek met de trein of bus mogen maken. Het Scandinavische land wil daarmee de instroom van illegale immigranten tegengaan. Voetgangers die de controles willen ontwijken, durven zich al eens te voet begeven op de Sontbrug of verstoppen zich zelfs onder vrachtwagens die de oversteek maken.

Foto TT News Agency / J. Nilsson