Vier cultuurtips voor een leuk weekend

Vier cultuurtips voor een leuk weekend

Het nieuwstedelijk - Gesprek met de regen

(1-3/06, Leuven)

Foto Katrijn Van Giel

Regisseur Stijn Devillé zet een heel persoonlijk verhaal over de bijnadoodervaring van zijn eigen dochter op scène. Acteurs Sara Vertongen en Tom Van Bauwel voeren een ‘gesprek met de regen'. De twee hoofdpersonages trekken na de dood van hun kind naar Azië. Daar meent de man de aanwezigheid van zijn dochter terug te vinden in de moessonregens. Het belooft een pakkende avond theater te worden...

30cc.be

Latino Festival 2018

(2-3/06, Aalst)

Geen tijd of geen budget om exotische oorden op te zoeken? Neem gewoon een Mexicaanse hap in de hand op het Latino festival in Aalst en waag je aan een introductie tot bachata, salsa of merengue. Voor een keer kan jou de toestemming niet geweigerd worden om die sombrero die al jaren in de kast ligt van onder het stof te halen of die castagnetten met trots te laten klepperen. Kom uit voor jouw liefde voor Latijns-Amerika, want dit weekend kan en mag je je helemaal laten gaan.

Bonzai All Stars & Friends

(02/06, Gent)

De Eskimo Fabriek in Gent zet dit weekend de deuren open voor alle fans van de betere retrohouse. Gastheren van de avond zijn de Bonzai All Stars, die voor de gelegenheid de muzikale krachten bundelen met Nasty Mondays. Het prachtige 19de eeuwse pand wordt opgedeeld in de Retro Room en de Progressive Room. In die eerste kan je terecht voor old skool tunes van onder andere DJ One Finger en DJ Ghost, in die laatste moet je wezen voor househits met een hedendaags sausje. Laat het smaken!

www.bonzaiallstars.com

Milieufestival

(1-3/06, Brussel)

Feest zonder afval! Het is een slogan die we vaker zouden moeten horen weerklinken. Gelukkig is dat toevallig hét vertrekpunt van het Milieufestival in Brussel. Het feest duurt slechts drie dagen, maar het enthousiasme en de inspiratie voor een milieuvriendelijke levensstijl blijven veel langer nazinderen. Aftrappen doet het festival met een ‘weggeefmarkt', waar op elk prijskaartje ‘gratis' te lezen staat om te eindigen in een groot, biotoopvriendelijk milieufeest dat neerstrijkt in het Jubelpark. Verantwoord vieren dus!

festival.leefmilieu.brussels