Vier Belgen trappen Australian Open af

Vier Belgen trappen Australian Open af

Flipkens (WTA 75) opende afgelopen nacht op court vijf de debatten met een duel tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA 84). De match begon om 11 uur lokale tijd (1 uur ‘s nachts in België). Ook Van Uytvanck speelde vannacht al. Zij nam het op tegen de Kroatische Petra Martic (WTA 81).

Mertens (WTA 37) werkt in de loop van de dag het vierde en laatste duel af op court 20, tegen de Slovaakse qualifier Viktoria Kuzmova (WTA 125). Ruben Bemelmans (ATP 119, foto) staat in de vierde match op court 7 tegenover de Fransman Lucas Pouille (ATP 18).

Dolblij

Bemelmans plaatste zich gisteren, op zijn 30ste verjaardag, voor de hoofdtabel. De Limburger versloeg in de laatste kwalificatieronde de Zuid-Koreaanse tiener Duckhee Lee (ATP 195) met twee keer 6-4.

"Ik ben in de wolken", reageerde een gelukkige Bemelmans. "Je plaatsen voor een grandslam is altijd speciaal, en nu nog meer omdat het mijn 30e verjaardag is. Dat is super!"

"Slechte organisatie"

Ysaline Bonaventure (WTA 164) was minder vrolijk. Na haar verlies tegen de Servische Irina Jorovic (WTA 280) in de kwalificaties hekelde ze de organisatie voor de manier waarop die met de speelsters was omgegaan. Door de regen in Melbourne liep het speelschema vertraging op en moesten de meisjes indoor aan de slag.

"Dit waren geen omstandigheden een grandslam waardig. Het is schandalig hoe ze ons hebben behandeld. Het is ongelofelijk. Vrijdagmorgen kwamen we om 8 uur toe om de tweede ronde te spelen. Uiteindelijk kregen we om 22u30 te horen dat we naar huis mochten. We moesten de hele dag wachten. Vandaag was het weer hetzelfde tot 17 uur."

David Goffin

David Goffin (ATP 7) speelt morgen tegen de Duitser Matthias Bachinger (ATP 184). Hij kent zijn tegenstander pas sinds gisteren. De 30-jarige Bachinger plaatste zich immers via de kwalificaties voor de hoofdtabel in Melbourne. "Tegen een qualifier spelen is altijd gevaarlijk", zegt Goffin. "Je weet nooit hoe hij tegenover jou zal staan. Hij kan vertrouwen hebben maar hij kan ook vermoeid zijn, vooral omdat de kwalificaties hier door de regen tot zondag hebben geduurd. Zoiets kan veel energie kosten."