VIDEO. VRT-journalist krijgt slappe lach na persconferentie van Vlaams Belang

De verkiezingen zijn drukke tijden voor journalisten. Dat werd overduidelijk tijdens een VRT-livestream over de persconferentie van Vlaams Belang.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Maandagmorgen hield de grote winnaar van de verkiezingen, Vlaams Belang, een persconferentie. De pers was massaal aanwezig, en ook de politieke journalisten van de VRT, Marc Van de Looverbosch en Michaël Van Droogenbroeck, volgden de ontwikkelingen aandachtig op.

Aan het einde van hun livestream liet de vermoeidheid bij die laatste zijn sporen na. “Mark, ik stel voor dat wij hier afsluiten en dat wij, niet samen, maar wel afzonderlijk gaan slapen”, barstte hij in lachen uit. “Sorry”, excuseerde hij zich nog.

Geen breekpunten vrijgegeven

Vlaams Belang liet overigens niet in zijn kaarten zien tijdens de persconferentie. Voorzitter Tom Van Grieken maakte duidelijk dat hij nog geen breekpunten wilde voorleggen. “Er is een driekoppig onderhandelingscomité aangesteld. De partij wil niet voor de camera's onderhandelen. Het initiatief ligt bij Bart De Wever. We kijken uit naar zijn initiatief en stellen ons constructief op”, klonk het.