VIDEO. Verslaggeefster stopt uitzending om hond te redden tijdens orkaan Florence

Terwijl orkaan Florence lelijk huishoudt over de VS, moet er ook verslag worden gebracht van de weersomstandigheden. Dat deed weervrouw Julie Wilson vanuit New Bern, Noord Carolina. Toen ze even verderop een hond in nood zag, dacht ze geen seconde na. Ze onderbrak de uitzending en redde het beest van de verdrinkingsdood.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Wilson werkt voor WTVD, een lokaal station van ABC News. Terwijl ze bezig was met haar Facebook Live-uitzending, kruiste ze het pad met een vrouw die haar hond probeerde te redden uit haar huis tijdens een kniediepe overstroming.

Therapiehond

Wilson vroeg aan de vrouw, Tasha, of ze wel dacht aan haar veiligheid. "Het is de therapiehond van mijn dochter. Ik heb geen keuze", vertelde Tasha aan Wilson, die daarna haar liveverslag vervolgde.

Om Wilson heen zaten meerdere mensen op reddingsbootjes voor hun eigen veiligheid. "De autoriteiten maken geen grapje, jongens, als ze je vertellen om dit gebied te verlaten", ging Wilson verder terwijl ze wachtte tot Tasha terug zou komen uit haar huis. Maar toen Tasha eenmaal naar buiten kwam, zag Wilson meteen dat ze grote moeite heeft de grote rottweiler door het water te manoeuvreren.

Redder in nood

"Kunnen we hem optillen?", vroeg Wilson vervolgens, waarna ze Tasha vraagt om de camera vast te houden, bukt en de hond zelf oppakt.

"Je bent oké meisje", vervolgde Wilson tegen de hond die ze in veiligheid bracht. Op de achtergrond kon je horen hoe Tasha de verslaggeefster meerdere malen bedankte. Je kan de beelden van ABC News hierboven bekijken.

"Die hond wou niet vooruit", legt Wilson later uit aan ABC News. "Het enige dat we konden doen was hem optillen en het was duidelijk dat de vrouw in kwestie zichzelf alleen maar pijn zou doen en niet in staat was om die hond op te tillen."

Bron: Metro Nederland