VIDEO. Vaticaan brengt digitale rozenkrans uit

VIDEO. Vaticaan brengt digitale rozenkrans uit

De eRosary is deze week voorgesteld op een persconferentie in het Vaticaan. In tegenstelling tot een gewone rozenkrans telt dit apparaat maar 10 kralen. Volgens het Vaticaan schuilt de echte kracht van dit apparaat in het kruis. Dat bevat allerlei sensoren en chips die gelovigen in staat stellen om hun religieuze activiteiten bij te houden, klinkt het.

Zo kan de eRosary bijhouden hoeveel keren je een rozenkrans bidt. Gebruikers kunnen het apparaat ook via Bluetooth koppelen met de app ClickToPray. Deze app dient als een sociaal netwerk voor biddende gelovigen. Het Vaticaan belooft regelmatige updates met nieuwe gebedsvormen.

Stappenteller

Ietwat sportievere gelovigen komen ook aan hun trekken met dit gadget, want er is een stappenteller ingebouwd. Ten slotte kan je de eRosary discreet laten trillen wanneer je notificaties ontvangt op je smartphone.

Het apparaat wordt gemaakt door GadgeTek, een dochterbedrijf van Acer. Je kan de eRosary draadloos opladen, de batterij gaat vier dagen mee. Momenteel is het kleinood enkel in Italië te koop voor 99 euro.