Video van politieagent die 13-jarige doodschiet in Chicago schokt VS (video)

Video van politieagent die 13-jarige doodschiet in Chicago schokt VS (video)

Op de bodycambeelden van de agent is te zien hoe hij Adam Toledo achtervolgt, hem beveelt te stoppen en zijn handen te laten zien. Dan schiet hij hem neer, net op het moment dat de tiener is gestopt en zijn handen in de lucht heeft gestoken.

Het parket zegt dat Adam Toledo gewapend was, maar op de video is geen wapen in zijn handen te zien.

Tijdens een persconferentie donderdag, voordat de beelden werden vrijgegeven, noemde burgemeester Lori Lightfoot van Chicago de beelden "ondraaglijk" en riep ze de inwoners op kalm te blijven in een tijd waarin de spanningen rond politiegeweld al hoog oplopen in het land.

George Floyd

Midden in het proces tegen de blanke politieagent die beschuldigd wordt van de dood van de 40-jarige zwarte George Floyd in mei vorig jaar, werd in Minneapolis een jonge Afro-Amerikaanse man, Daunte Wright, doodgeschoten door een politievrouw. Die beweert dat ze per ongeluk haar dienstwapen gebruikte in plaats van haar taser.

"Of Adam nu een koorknaap was of betrokken bij een of andere onbehoorlijke activiteit, het feit is dat hij over straat liep en werd neergeschoten, hoewel hij niet gewapend was" op het moment dat hij werd gedood, zie Adeena Weiss-Ortiz, de advocaat van de familie Toledo tegen verslaggevers.

De tiener werd op 29 maart rond 2.30 uur doodgeschoten.