VIDEO. Snelheidsduivel vlucht van politie, maar dat loopt helemaal fout af

Een politieagent is zwaar gewond geraakt toen een wegpiraat zonder rijbewijs probeerde te ontsnappen van de politie. De bestuurder zelf raakte gewond.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Een politieachtervolging in Denemarken is geëindigd in een zware crash. Het ongeluk werd gefilmd door het Deens televisieprogramma ‘Politijagt'. Op de beelden is te zien hoe een 18-jarige man zonder rijbewijs met zijn Audi maar liefst 180 km/u rijdt waar slechts 90 km/u toegestaan is.

Over de kop

De roekeloze bestuurder wordt achtervolgd door een politieauto, en ook vóór hem probeert een andere agent hem met een undercoverauto tegen te houden. De Audi-bestuurder probeert de voorste politiewagen te ontwijken, maar raakt daarbij de achterkant van de auto. Beide auto's vliegen vervolgens spectaculair over de kop.

Revalideren

De agent in de gecrashte politiewagen raakte zwaargewond en is intussen, na een revalidatieperiode, weer aan de beterhand. Omdat hij zijn job niet langer aankon, werd hij overgeplaatst naar een andere afdeling binnen de politie. De bestuurder van de Audi en twee inzittenden raakten lichtgewond.