VIDEO. Paul McCartney: "Droom steeds vaker van John Lennon"

VIDEO. Paul McCartney: "Droom steeds vaker van John Lennon"

"Ik droom steeds vaker over John", bekent de ondertussen 77-jarige Brit. "Als je zo lang en intensief met elkaar hebt samengewerkt, als je zo'n diepe, betekenisvolle relatie met iemand had, dan vind ik het heel mooi als diegene terugkomt in je dromen. Ik heb vaak dromen over de band. Het zijn vaak gekke dromen, maar ze zijn altijd mooi; ik praat dan met John over dat we iets moeten gaan doen."

The Quarrymen

In 1957 leerde McCartney via een gemeenschappelijke vriend John Lennon kennen, werd lid van diens band The Quarrymen en schreef samen met hem, George Harrison en Ringo Starr geschiedenis als lid van The Beatles. McCartney schreef veel van het materiaal van de Beatles samen met John Lennon, alhoewel ze maar af en toe echt samen een lied schreven. In 1970 ging de band uiteen.

Mark David Chapman

The Beatles gelden als een van de grootste bands aller tijden. McCartney en Lennon waren de muzikale spil van de groep. Lennon werd in december 1980 doodgeschoten door Mark David Chapman, die met mentale problemen kampte, voor de deur van het complex in New York waar hij en Yoko Ono woonden.