VIDEO. Man surft in kostuum naar zijn werk om geld te besparen

Het is menselijk om files te willen vermijden. Maar sommige mensen gaan wel heel ver om snel op het werk te geraken. Een man uit New York had er op een dag genoeg van en besloot gewoon te surfen naar kantoor. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het verhaal van de de 32-jarige Scott Holt uit jersey City ging viraal nadat een ooggetuige hem vanuit de ferry had zien zurfen. Strak in het pak en met een aktetas stond hij te peddelen op de beroemde Hudson-rivier. Niet lang daarna kreeg de pers lucht van het verhaal. Bleek dat de man die ook komiek is, geen geld wilde betalen voor de tol.

Bijna verdronken

In een interview met de lokale krant gaf de man toe dat zijn avontuur niet zonder gevaar was. Er is op de Hudson-rivier veel vrachtverkeer, sterke golven en een ruige wind. "Ik had geen reddingsvest meegenomen. Was ik in het water gevallen, dan was ik sowieso verdronken. Ik ben er ook effectief een paar keer bijna afgevallen. Niet erg slim van mij."

Half uurtje

Volgens Holt geraakte hij in een half uurtje droog aan de overkant van de rivier en net op tijd voor zijn meeting in Manhattan. Hoewel de politie het allemaal oké leek te vinden, vond de ferrydienst het maar niks. "Wou je soms graag dood, riepen ze naar mij".