VIDEO. Man opent deur en wordt in gezicht gebeten door slang

Een Amerikaanse man heeft zich een hoedje  geschrokken toen hij naar het huis van zijn beste vriend wandelde en in zijn voorhoofd gebeten werd. Er lag namelijk een addertje onder het gras, of zeg maar achter de deur. Niet meteen de warmste welkom, toch?
door
Karsten
Leestijd 1 min.

De 51-jarige Jerel Heywood ging nietsvermoedend op bezoek bij z'n goede vriend Rodney Copeland in Lawton in de Amerikaanse staat Oklahoma. De twee gaan vaak bij elkaar langs, maar deze keer werd Jerel niet verwelkomd door zijn maatje, maar door een agressieve slang.

Niet giftig

Toen hij het buitenscherm van de deur opendeed, sprong het anderhalve meter lange gevaarte naar beneden van zijn schuilplaats op het gezicht van Jerel. De slang klemde zijn tanden in de man zijn voorhoofd, net niet in zijn linkeroog.

Nadat hij door de voordeur struikelde, brachten Rodney en zijn vrouw de arme Jerel rechtstreeks naar het ziekenhuis. Gelukkig was de slang volgens de dokters niet giftig. "We hebben ervoor gezorgd dat Jerel onmiddellijk eerste hulp kreeg", vertelt Rodney's zoon, Mashawn. "De slang had zich rond een lamp aan de voordeur gewikkeld. Dit maakten we nog nooit eerder mee."