VIDEO. Madonna haalt valse noten uit optreden op Eurovisiesongfestival

VIDEO. Madonna haalt valse noten uit optreden op Eurovisiesongfestival

De wereld zag afgelopen zaterdag hoe Nederland het Eurovisiesongfestival won. Een knappe prestatie van Dancun, iets wat niet gezegd kan worden van het muzikale intermezzo van Madonna.

De 60-jarige zangeres bracht er een live versie van het legendarische nummer ‘Like A Prayer' en haar nieuwe single ‘Future'. Dat klonk echter niet altijd even zuiver – understatement van de dag – en Twitter was dan ook niet mals voor haar. Van “Moeder Maria Madonna, wat een afgang” over “Nul punten voor Madonna” tot “Is dit de begrafenis van Madonna's carrière?”, klonk het.

Schandalig

Ook de Nederlandse zanger Jan Smit, die het Nederlandse commentaar leverde tijdens de zangwedstrijd, was genadeloos voor haar prestatie. “Als wij lachen met andere landen zoals San Marino, dan moet toch gezegd worden dat dit optreden wanstaltig slecht was. Iedereen heeft weleens een mindere dag, maar als je 1 miljoen euro krijgt om hier te komen optreden, en je laat dít zien, dan ben je het niet waard om op zo'n podium te staan. Sorry dat ik het zeg, maar dit was echt schandalig”, gaf hij de kijkers mee.

Fake zangers

Toch plaatste 'De Queen of Pop' haar optreden op haar eigen YouTube-kanaal, al werkte ze alle valse noten vakkundig weg, tot grote teleurstelling van haar fans: “Eerst hadden we fake news, nu hebben we fake zangers", klinkt het onder meer.

Hieronder het originele optreden:

https://www.youtube.com/watch?v=j6KtxMqESRI&t=0m50s

 

En hier het aangepaste optreden op het YouTube-kanaal van Madonna:

https://www.youtube.com/watch?v=VG3WkiL0d_U&t=1m25s