VIDEO. Lichtspektakel met drones in China loopt grondig mis

VIDEO. Lichtspektakel met drones in China loopt grondig mis

Op de video kan je de schreeuwen horen als meer dan 300 drones opeens naar beneden dwarrelen. 

De machines waren eigendom van de Chinese drone-producent High Great en waren in Haikou, in het zuiden van China. De lichtshow die de drones moesten verzorgen, waren bedoeld om het begin van een maand durend carnaval feestelijk in te leiden.

(c) Facebook

De lichtshow was nauwelijks begonnen toen de drones hun evenwicht begonnen te verliezen en velen in een angstaanjagende spiraal terug naar de aarde stuurden. Ze moesten woorden en beelden in de lucht maken en in plaats daarvan kwamen de met LED belichte drones neer op het publiek en in bomen.

Geen gewonden 

Op haast miraculeuze wijze raakte er niemand gewond. De persoon die de video filmde, had alvast heel wat geluk als je ziet dat de drone net naast hem neerstortte. 

De technici van organisator High Great stelden na een onderzoek vast dat elektromagnetische interferentie aan de oorsprong lag. Of er kwaad opzet in het spel was, is niet geweten.

Zoals het een goede organisatie betaamt, werden snel back-up drones de lucht in gestuurd waarna de show zonder problemen verderging.