VIDEO. Koppel crasht met vliegtuigje in zee en filmt redding

Een piloot en zijn vriendin hadden dinsdag motorpech met hun vliegtuigje en crashten in de Stille Oceaan. Ze overleefden de crash en filmden zichzelf terwijl ze op hulp wachtten.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

David Lesh vloog dinsdag met zijn eenmotorig vliegtuigje – een Beechcraft Bonanza – boven de Stille Oceaan in de buurt van Half Moon Bay in Californië. De 34-jarige Amerikaan uit Denver en zijn vrouwelijke passagier vreesden het ergste toen de motor van het vliegtuigje uitviel.

Zinkend vliegtuigje

David probeerde zo voorzichtig mogelijk te landen op het water. “We gleden zo'n honderd meter over het water. De impact was niet zo hard en we openden meteen de deur en gingen op de vleugel staan. We namen onze reddingsvesten en ik belde met mijn telefoon naar de hulpdiensten. Ik wist dat we maar twintig à dertig seconden hadden voor het vliegtuigje zou beginnen zinken”, vertelde hij aan NBC.

Kwallenbeten

Op de beelden is te zien hoe het koppel in het ijskoude water drijft en wacht op redding. “We kregen het enorm koud. Na twintig minuten was het bijna onhoudbaar. We werden voortdurend gebeten door kwallen. Walvissen circuleerden rondom ons”, klinkt het.

Na veertig minuten haalde een reddingshelikopter hen uit het water. Niemand raakte gewond.