VIDEO. Kinderliedje 'Baby Shark' krijgt iedereen aan het dansen

De meeste kinderliedjes worden niet zo populair dat ze ook volwassenen doen dansen, maar het Koreaanse 'Baby Shark' is een uitzondering. Het plaatje bereikte zelfs de Top 40 in de Britse hitlijsten. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

'Baby Shark' is een Zuid-Koreaans kinderliedje dat al heel wat kinderharten heeft veroverd. Het refrein is dan ook erg makkelijk na te zingen: ‘Baby Shark, doo doo doo doo doo doo' . In het begin tof om aan te horen, maar na een tijdje wordt de oorwurm misschien iets te veel van het goede. Toch slaagde de makers achter het nummer erin om de Britse top 40 te bereiken.

Haaien 

De producers haalden de mosterd bij een gelijknamig nummer, maar maakten een nieuwe videoclip. Op de beelden zie je enkele kleurrijke haaien voorbij zwemmen en een schattige jongen maakt ook zijn opwachting. Door de groeiende populariteit zijn de gekke bewegingen uitgegroeid tot een Baby Shark Challenge.

Top 40 

Misschien verrassend, maar het filmpje van Baby Shark haalde op het Youtubekanaal van Pinkfong al meer dan een miljoen views. In Groot-Brittannië stootte het dan weer Cardi B van haar plaats in de top 40. Het nummer staat nu op 37.