VIDEO. Jury in tranen bij duet van moeder en zoon die er bijna niet meer was

VIDEO. Jury in tranen bij duet van moeder en zoon die er bijna niet meer was

Sharon (41) en Brandon (19) Webb verbaasden iedereen met hun versie van ‘You Are The Reason' van Callum Scott and Leona Lewis. Maar er hing ook een pakkend verhaal aan hun samenwerking. Een half jaar geleden raakte Brandon in coma en kroop hij door het oog van de naald. “Ik herinner me er weinig van. Ik ging die avond uit met vrienden en heb toen iets ingenomen. Dat was fout van mij. Het heeft me bijna mijn leven gekost”, vertelt hij.

Nachtmerrie

Zijn moeder Sharon vertelt hoe haar zoon de ene beroerte na de andere kreeg en in leven werd gehouden door machines. Ze vreesde toen het ergste. “De dokters zeiden me dat ik afscheid van hem moest nemen, maar enkele dagen later kwam hij er toch door. Het was een nachtmerrie”, klinkt het.

De 19-jarige barman en dj uit het Ierse Kildare zei dat hij een tweede kans heeft gekregen. “Ik ben hier met een reden: muziek. Dat geeft me de motivatie om ‘s morgens op te staan”, legt hij uit.

Hun zangprestatie raakte het publiek én de juryleden, die hun tranen niet konden ophouden. Ook presentatrice Lucy Kennedy was aangedaan en drukte op de gouden buzzer.