VIDEO. Journaliste krijgt live op camera te horen dat ze borstkanker heeft

VIDEO. Journaliste krijgt live op camera te horen dat ze borstkanker heeft

KFOR-TV-journaliste Ali Meyer onderging vorig jaar in oktober een mammogra?e om haar borsten te controleren op kanker. In het teken van breast cancer awareness livestreamde ze dat moment. Jammer genoeg werd borstkanker vastgesteld bij de toen 40-jarige vrouw. “Het was een routineonderzoek en ik hoopte op het beste, maar zo is het dus niet gegaan. Ik heb borstkanker en ik weet even niet wat zeggen. Volgende week laat ik een MRI-scan nemen om te kijken hoe ik ervoor sta en dan bepalen we hoe we het gaan aanpakken”, vertelde ze voor de camera.

Ali deelde mee dat het onverwachte nieuws erg hard binnenkwam. “Het was zwaar en choquerend. Het raakt je tot in het diepste van je wezen”, klinkt het.

Hoge genezingskans

Er werd niet-invasieve borstkanker in haar rechterborst vastgesteld, een vorm van kanker met een hoge genezingskans. Er werd haar gezegd dat de kans bestond dat haar rechterborst moest afgezet worden. “Het voelde aan als gedwongen verminking, alsof de kanker een deel van mijn lichaam wegnam”, vertelt ze.

Uiteindelijk konden chirurgen het grootste deel van haar borst behouden, inclusief haar tepel. Met de technieken van tegenwoordig lukt dat immers beter en beter.

Kankervrij

Een jaar na de diagnose is Ali nu kankervrij verklaard. Ali liet opnieuw voor de camera een mammogra?e uitvoeren en deelt haar verhaal om andere vrouwen de helpen in de strijd tegen borstkanker. “Ik heb geluk gehad omdat de mammogra?e de kanker vond voor ik zelf voelde dat ik kanker had”, klinkt het.

https://www.youtube.com/watch?v=FK9Ghq0NXdg