VIDEO. Infrabel deelt beelden van spoorloper die nipt aan ongeval ontsnapt

Infrabel heeft een filmpje gepost waarin een man de slagbomen aan een overweg negeert en net niet wordt aangereden door een trein. De spoorwegnetbeheerder vraagt met de beelden om de veiligheidregels te respecteren.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Ondanks de talloze sensibiliseringscampagnes en het overduidelijke gevaar, zijn er toch nog mensen die gesloten slagbomen negeren en de sporen oversteken als er een trein aankomt. Dat bewijst een nieuw filmpje van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Een man ontsnapt in Luik maar nipt aan een levensgevaarlijk ongeval door de signalen niet te gehoorzamen.

De onbekende man staat voor de gesloten slagbomen te wachten met een plastic zak in de hand. Het duurt niet lang voor hij het wachten moe wordt en beslist om over te steken. De man heeft halverwege zijn oversteek niet door dat er in zijn rug een trein aankomt. Gelukkig is hij net aan de overkant op het moment dat het voertuig voorbij hem raast.

Recordaantal spoorlopers

Infrabel zet al jaren in op het fenomeen van spoorlopers. De acties zijn broodnodig, want het aantal meldingen van mensen op het spoor steeg vorig jaar naar 807, een record. In totaal lieten daarbij 7 mensen het leven. Ook het aantal ongevallen bij overwegen steeg tot 51, met 9 doden tot gevolg.