VIDEO. Hangry olifant steelt eten uit auto's

door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Deze olifant liet behoorlijk wat mensen schrikken toen hij een beetje hangry was. Zonder schroom doorzocht hij de koffers van passerende voertuigen. 

De beelden werden gemaakt in het Khao Yai National Park in Nakhon Ratchasima, Thailand. De olifant opende verschillende plastic dozen met zijn slurf vooraleer hij ze op de grond gooide en op zoek ging naar eten.

“Hij heeft honger en wil eten”, zegt de 35-jarige Wanlop Seeput in het filmpje. “Ik hoop dat hij niet boos wordt en de auto aanvalt.” Maar slechts enkele seconden later richt de olifant zijn pijlen op Wanlops wagen. Opnieuw gaat hij op zoek naar eten in de koffer. De passagiers zitten zo stil mogelijk uit angst dat de olifant alsnog zal aanvallen. Uiteindelijk kan Wanlop traag wegrijden.

Behoorlijk eng

Achteraf zei de geschrokken man dat hij “echt dat de olifant de auto's zou vernielen” en “dat het behoorlijk eng was.” Alleen dankzij zijn vrouw kon Wanlop rustig blijven. “Ze zorgde ervoor dat we stil bleven zitten en het enorme dier niet bang maakten.”