VIDEO. 'Gender reveal'-feestje loopt helemaal mis

VIDEO. 'Gender reveal'-feestje loopt helemaal mis

Dennis Dickey en zijn vrouw Rita nodigden enkele vrienden uit om het geslacht van hun toekomstig kindje te onthullen. De bijeenkomst ging door in het 'Coronado National Forest' in Arizona, waar Dickey zou schieten op een doelwit gevuld met buskruit. De ontploffing zou het geslacht van de baby verklappen: een blauwe stofwolk voor een jongen en een roze voor een meisje. Maar dat liep niet helemaal zoals gepland.

Gigantische bosbrand 

Kort nadat Dickey de trekker overhaalde, vatte het volledige grasveld vuur. Niet veel later ontstond een reusachtige bosbrand. Achthonderd brandweermannen deden er twee weken over om de vuurzee onder controle te krijgen. De brand kreeg zelfs een eigen naam: 'Sawmill fire'.

Een ongeluk 

De kersverse vader moest intussen voor de rechtbank verschijnen. Daar werd hij schuldig bevonden aan brandstichting. Hij moet een schadevergoeding van zo'n 8 miljoen dollar betalen, wat ongeveer 7 miljoen euro is. "Het was een ongeluk", zucht Dickey. "Ik voel me er zo schuldig over. Het was één van de ergste dagen uit mijn leven." Naast de fikse boete werd de Amerikaan een voorwaardelijke veroordeling van vijf jaar opgelegd. Verder is er ook nog goed nieuws: it was a boy.