VIDEO. Elton John moet concert stopzetten door ziekte

VIDEO. Elton John moet concert stopzetten door ziekte

De 72-jarige zanger trad zondag op in het uitverkochte Mount Smart Stadium in Auckland (Nieuw-Zeeland). Halverwege het concert kreeg zijn stem het moeilijk en liet hij zich onderzoeken door een dokter. Hij probeerde nog voort te zingen, maar uiteindelijk begaf zijn stem het helemaal en kon hij niet anders dan stoppen. “Ik ben mijn stem volledig kwijt nu. Ik kan niet zingen. Ik moet gaan, het spijt me”, zuchtte hij met tranen in de ogen.

Atypische longontsteking

De wereldberoemde zanger van onder meer ‘Your song' en ‘Can you feel the love tonight' kampt met een atypische longontsteking. Dat is minder ernstig dan een typische longontsteking, al moet de patiënt wel vaak hoesten en zijn pijn in de borst, een pijnlijke keel en hoofdpijn veelvoorkomende symptomen.

Excuses

Elton John excuseerde zich achteraf op sociale media. “Ik speelde en zong met heel mijn hart, tot mijn stem niet meer kon zingen. Ik ben teleurgesteld, helemaal van streek, het spijt me. Ik gaf alles wat ik kon. Heel erg bedankt voor jullie uitzonderlijke steun en al de liefde die jullie mij gaven tijdens het optreden van vanavond. Ik ben jullie eeuwig dankbaar. Liefs, Elton”, schreef hij.

Komende optredens gaan door

Zijn management liet weten dat zijn komende optredens niet in het gedrang komen. “Elton John neemt nu rust, artsen zijn ervan overtuigd dat hij zal herstellen”, klinkt het.

https://www.youtube.com/watch?v=qi17Obz53TU

https://www.instagram.com/p/B8n268KD7fD/